Σε απαξίωση και εμπαιγμό για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων αντιστοιχεί η καταβολή αποζημιώσεων νυχτερινής απασχόλησης, τονίζει ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. κ. Βασίλης Κόκκαλης, με αναφορά του προς τους συναρμόδιους υπουργούς Οικονομικών και Εθνικής Άμυνας, κ.κ. Χρήστο Σταϊκούρα και Νίκο Παναγιωτόπουλο.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κόκκαλης κατέθεσε ως αναφορά την υπ.αρ. 1572/2022- 16/12/2022 επιστολή της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών (Π.Ο.Ε.Σ.) με θέμα «Καταβολή Αποζημίωσης Νυκτερινής Εργασίας». Σύμφωνα με την επιστολή, στην ΚΥΑ Φ.840/134808/Σ.21822/14-12-22, «έγιναν αυθαίρετες, αντιδημοκρατικές και αντεργατικές περικοπές στις ώρες νυκτερινής εργασίας που ούτως ή άλλως εκτελούνται από τα στελέχη» και «αποκλείονται μη μονιμοποιημένα στελέχη των ΕΔ από την καταβολή της αποζημίωσης νυκτερινής εργασία».

Επιπλέον στην επιστολή αναφέρεται ότι με βάση την ανωτέρω ΚΥΑ, οι εργαζόμενοι των κυλιόμενων ωραρίων αποκλείονται από την καταβολή της αποζημίωσης νυκτερινής εργασίας και ότι «μεθοδεύεται η ελαστικοποίηση του ευρωπαϊκού και ελληνικού θεσμικού και κανονιστικού πλαισίου, πάντα εις βάρος των εργαζομένων».

Επισημαίνεται «η συστηματική άρνηση συμμόρφωσης της Πολιτείας να καταβάλει τα δεδουλευμένα των στρατιωτικών» καθώς και ότι θεσμοθετείται και επιβραβεύεται η απλήρωτη εργασία.»