«Οικονομικό αφανισμό» και κατάρρευση του κλάδου των Ιδιοκτητών Φορτηγών Δημοσίας Χρήσεως στο νομό Λάρισας καταγγέλλει ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. κ. Βασίλης Κόκκαλης, με αναφορά του προς τους υπουργούς Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα, Υποδομών κ. Κώστα Καραμανλή και Ανάπτυξης κ. Άδωνι Γεωργιάδη.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κόκκαλης κατέθεσε ως αναφορά επιστολή του «Σωματείουν Ιδιοκτητών Φορτηγών Δημοσίας Χρήσεως Ν. Λάρισας» στην οποία επισημαίνεται η δραματική κατάσταση που επικρατεί στον κλάδο των εμπορευματικών μεταφορών λόγω του υψηλού κόστους των καυσίμων και της καθημερινής ανεξέλεγκτης αύξησης τους.

Αναφέρεται ότι το δυσβάσταχτο κόστος εκτέλεσης των δρομολογίων οδηγεί τους εργαζόμενους του κλάδου σε αναγκαστική παύση των εργασιών τους και ταυτόχρονα τους απειλεί με οικονομικό αφανισμό. Επιπλέον, επισημαίνεται ότι ο κλάδος των Ελλήνων επαγγελματιών σε σχέση με τους επαγγελματίες του κλάδου των άλλων Ευρωπαϊκών χωρών βρίσκεται αντιμέτωπος με συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού, καθώς η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα στην Ε.Ε. που δεν έχει λάβει κανένα απολύτως μέτρο για την αντιμετώπιση του προβλήματος».