Στην επαρχία Αγιάς περιόδευσε την Τετάρτη ο υποψήφιος βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία μαζί με την ευρωβουλευτή του κόμματος κ. Έλενα Κουντουρά.

Τα δύο στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. συναντήθηκαν με τον Δήμαρχο Αγιάς κ. Αντώνη Γκουντάρα, ενώ είχαν επαφές με πολίτες και φορείς σε Αγιά και στα παράλια, συζητώντας σειρά προβλημάτων που τους απασχολούν.

Σε δήλωσή του, ο κ. Κόκκαλης τόνισε μετά το πέρας των επισκέψεων πως «η επαρχία Αγιάς έχει τεράστιο αγροτουριστικό πλεονέκτημα. Στην προηγούμενη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ καταφέραμε να κάνουμε σημαντικά βήματα μπροστά για την περιοχή. Όπως για παράδειγμα να χαράξουμε τον αιγιαλό από Σωτηρίτσα μέχρι Βελίκα. Δυστυχώς όμως η συνέχεια δεν ήταν εφάμιλλη. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια δεν υπήρξε ούτε μία ενέργεια προώθησης του τουρισμού από το Ομόλιο μέχρι και τον Ρακοπόταμο, σε μία τεράστια ακτογραμμή με τόσα συγκριτικά πλεονεκτήματα.

Την ίδια ώρα, από τις επαφές που είχαμε με ανθρώπους της τοπικής αγοράς, έγινε ξεκάθαρο πως η μικροεπιχειρηματικότητα βάλλεται είναι σε αδιέξοδο. Και πως να μην είναι σε αδιέξοδο, όταν στερείται χρηματοδότησης και όταν βρίσκεται εκτός του Ταμείου Ανάκαμψης που το λυμαίνονται οι λίγοι «εκλεκτοί φίλοι» του κ. Μητσοτάκη.

Ως ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία έχουμε καταθέσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο με ουσιώδεις προτάσεις στήριξης της μικρής επιχειρηματικότητας που δραστηριοποιείται και στον τουρισμό. Μόνον έτσι θα μπορέσουμε να αναπτύξουμε το τουριστικό μας προϊόν στα παράλια της Λάρισας και να προσελκύσουμε τουρίστες απ’ όλο τον κόσμο» κατέληξε.