«Ο απολογισμός της πρώτης μετεκλογικής επίσκεψης του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στο επίκεντρο του αγροτικού κόσμου, κρίνεται ιδιαίτερα πενιχρός και απογοητευτικός» τονίζει σε δήλωσή του ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία κ. Βασίλης Κόκκαλης, με αφορμή την επίσκεψη του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Λευτέρη Αυγενάκη στη Λάρισα.

Ο κ. Κόκκαλης εξηγεί πως «ο Υπουργός, περιορίστηκε σε νέες ανέξοδες και αόριστες υποσχέσεις και σε επανάληψη των προεκλογικών δεσμεύσεων, χωρίς όμως να απαντήσει με τρόπο άμεσο και ορισμένο στα προβλήματα του αγροτικού κόσμου, τα οποία χρονίζουν.

Μετά την επικοινωνιακή σύσκεψη, οι αγρότες εξακολουθούν να αγωνιούν για το αυξημένο κόστος παραγωγής, για τις τιμές του αγροτικού ρεύματος, των αγροτικών εφοδίων και λιπασμάτων, για το αγροτικό πετρέλαιο, και βέβαια για την αποκατάσταση των αδικιών από τις έκτακτες ενισχύσεις προς τους αμυγδαλοπαραγωγούς αλλά και τους αμπελουργούς.

Παρακολουθήσαμε όμως μια ακόμη σύσκεψη και επίσκεψη Υπουργού, η οποία κρίνεται επιτυχημένη με επικοινωνιακούς όρους, αφήνοντας την ουσία, που είναι η χάραξη μιας γενικής πολιτικής και κεντρικού πολιτικού προγραμματισμού για την προστασία του αγροτικού κόσμου» καταλήγει.