Σε μία αποκάλυψη που προκαλεί ερωτηματικά καθώς και αλγεινή εντύπωση προχώρησε το μεσημέρι της Παρασκευής, ο υποψήφιος βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία κ. Βασίλης Κόκκαλης.

Μιλώντας σε ενημερωτική εκπομπή της «Θεσσαλία Τηλεόραση», ο κ. Κόκκαλης τόνισε πως η δωρεά που προοριζόταν για την ενίσχυση των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, τελικά… «μεταφέρθηκε» στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας και μάλιστα χωρίς ακόμη να έχει τεθεί σε λειτουργία.

Όπως εξήγησε, αυτό έγινε με ευθύνη της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας, για την οποία κατήγγειλε για μία ακόμη φορά ότι αντιμετωπίζει προνομιακά την περιοχή της Φθιώτιδας.

Είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κόκκαλης: «Μάθαμε ότι από τις 8 ή 10 μονάδες Εντατικής Θεραπείας από το ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» που προορίζονταν για το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας πήγαν στη Λαμία!

Κι εκεί δε λειτούργησαν ποτέ, ξέρετε γιατί; Γιατί η 5η Διοίκηση Υγειονομικής Περιφέρειας είχε τη Φθιώτιδα λίγο παραπάνω από τα νοσοκομεία της Λάρισας. Δεν είναι η πρώτη φορά που το λέω. Το λέω μετά λόγου γνώσεως.

Άρα στερήθηκε το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας τη δωρεά των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας απ’ το ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος». Σύμφωνα πάντα με την πληροφόρηση που είχαμε από τους γιατρούς, πήγαν στη Λαμία αλλά κι εκεί δε λειτούργησαν!» κατέληξε.