Στα Δικαστήρια της Ευελπίδων, στο πλευρό του ΙΝΚΑ, του ΕΚΠΟΙΖΩ και των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, βρέθηκε ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. και πρώην πρόεδρος του ΙΝΚΑ Θεσσαλίας κ. Βασίλης Κόκκαλης.
Ο κ. Κόκκαλης συναντήθηκε με τον πρόεδρο του ΙΝΚΑ κ. Γιώργο Λεχουρίτη και τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας κ. Δημήτρη Βερβεσό, επ΄ αφορμή της συζήτησης σήμερα στο Δικαστήριο της συλλογικής αγωγής για την ακύρωση της ρήτρας αναπροσαρμογής στο ρεύμα και την επιστροφή των ποσών που χρεώθηκαν παρανόμως στους καταναλωτές.

 

Σε δήλωσή του ο κ. Κόκκαλης τόνισε τα εξής: «Σήμερα συζητείται, κατόπιν αναβολής, στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών, η συλλογική αγωγή του ΙΝΚΑ, της ΕΚΠΟΙΖΩ και άλλων φορέων και χιλιάδων πολιτών, με την οποία ζητείται η ακύρωση της ρήτρας αναπροσαρμογής στο ρεύμα και η επιστροφή των ποσών που χρεώθηκαν παρανόμως στους καταναλωτές.
Μέχρι σήμερα η Ελληνική Δικαιοσύνη, τόσο με την προσωρινή διαταγή που απαγόρευσε την διακοπή της ηλεκτροδότησης εξαιτίας οφειλών της ρήτρας αναπροσαρμογής, όσο και η απόφαση του Αρείου Πάγου, που απέρριψε το αίτημα για πιλοτική δίκη, έδειξε το δρόμο και ανάγκασε την Κυβέρνηση, μέσω της πρόσφατης τροπολογίας, να προχωρήσει σε επιφανειακή αναστολή της εφαρμογής της ρήτρας αναπροσαρμογής, ομολογώντας με τον τρόπο αυτό την παράνομη επιβολή αλλά και ομολογώντας την εν γνώσει της φτωχοποίηση των καταναλωτών και των επιχειρήσεων, μέσω παράνομων μεθόδων.
Και σήμερα το Πολυμελές Πρωτοδικείο πιστεύουμε ότι θα δικαιώσει το κοινωνικό αίτημα και θα ανοίξει το δρόμο σε χιλιάδες καταναλωτές να αναζητήσουν όσα παρανόμως κατέβαλαν στα ταμεία των κυβερνητικών φίλων – παρόχων».