Η σημερινή συνεδρίαση της εξεταστικής επιτροπής για την διερεύνηση της παρακολούθησης του κ. Ανδρουλάκη, αποτέλεσε μια παρωδία εξεταστικής επιτροπής, με προφανή την προσπάθεια συγκάλυψης, επιβάλλοντας η Κυβέρνηση μια υποτυπώδη διαδικασία άνευ ουσιωδών μαρτύρων, αναγκαίων για την διαλεύκανση της υπόθεσης αυτής, αποκλείοντας τις λίστες μαρτύρων όλων των κομμάτων και υπερψηφίζοντας μόνο εκείνη της Νέας Δημοκρατίας.

Πώς θα διασφαλιστεί και θα περιφρουρηθεί η αντικειμενική και χωρίς σκιές και αμφιβολίες διερεύνηση της υπόθεσης, όταν η Κυβέρνηση ήδη προστατεύει τον άνθρωπο που αποπέμφθηκε από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό ως πολιτικάn υπεύθυνος και με ποια εχέγγυα θα συνεχιστεί η εξεταστική επιτροπή ως ουσιώδης κοινοβουλευτική διαδικασία όταν, ήδη διεξάγεται υπό όρους που οδηγούν σε αποχωρήσεις των κομμάτων;

Η Δικαιοσύνη, οι θεσμοί κινδυνεύουν με το ένα ράπισμα της Κυβέρνησης να διαδέχεται το άλλο. Λίγες ημέρες πριν, η ίδια Κυβέρνηση αποφάσισε προκλητικά να προάγει 5 από τα 7 μέλη της σύνθεσης του Ειδικού Δικαστηρίου που θα δικάσει τον πρώην αναπληρωτή Υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και την πρώην Εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, σε θέσεις Αντιπροέδρων του Αρείου Πάγου. Μεταξύ αυτών των 5 μάλιστα προήχθη και δικαστής γνωστή για τις αντισημιτικές και ακροδεξιές απόψεις της, όπως καταγγέλλει και το ΚΙΣ.

Η ελληνική Κυβέρνηση, απροκάλυπτα και χωρίς όνειδος και αυτοσυγκράτηση, έχει επιδοθεί σε μια διαρκή χειραγώγηση της Δικαιοσύνης, σε αλλοιώσεις των κοινοβουλευτικών διαδικασιών, σε εκφυλισμό και υπονόμευση του Κράτους Δικαίου, των Θεσμών και της Δημοκρατίας εν γένει, κλονίζοντας ανεπανόρθωτα την εμπιστοσύνη και τον σεβασμό των πολιτών προς τους πυλώνες της Δημοκρατίας.