Την αναλγησία της κυβέρνησης με τον πλέον ανάγλυφο τρόπο, καταδεικνύει η κατάσταση που επικρατεί στο Αμούρι της Ελασσόνας, ένα από τα πολλά χωριά του νομού Λάρισας που επλήγησαν από τον καταστροφικό σεισμό τον Μάρτιο του 2021.

Ενάμιση χρόνο μετά, η κατάσταση είναι αποκαρδιωτική, όπως διαπίστωσε σε μία ακόμη επίσκεψή του στο χωριό, ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. κ. Βασίλης Κόκκαλης. Τα μισογκρεμισμένα σπίτια παραμένουν ακόμη με τα μπάζα δίπλα, αφού κανείς από την κυβέρνηση δε δέησε το αυτονόητο, να μεριμνήσει για την ασφαλή απομάκρυνσή τους.

Μαζί με τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Αμουρίου κ. Ανδρέα Τσιώλη, ο κ. Κόκκαλης πραγματοποίησε αυτοψία, ενώ συνομίλησε με κατοίκους, εισπράττοντας την έντονη αγανάκτησή τους.

Σε δήλωσή του μετά το πέρας της επίσκεψης, ο πρώην υφυπουργός τόνισε τα εξής: «Σχεδόν δύο χρόνια μετά τον καταστροφικό σεισμό, εδώ στο Αμούρι της Ελασσόνας, δεν είχαν καν την ευθιξία να μαζέψουν τα μπάζα από τα μισογκρεμισμένα σπίτια. Όλα είναι σα να μην πέρασε μία ημέρα. Ντράπηκε και η ντροπή μπροστά σ’ αυτό το αποκαρδιωτικό θέαμα, ένα ακόμη δημιούργημα του «επιτελικού κράτους Μητσοτάκη». Για νέες άδειες οικοδόμησης βέβαια ούτε λόγος κι ας έχουν κατατεθεί από καιρό. Η κρατική αρωγή στα χειρότερά της!».