«Ούτε μια εβδομάδα εφαρμογής του πολυδιαφημισμένου καλαθιού του νοικοκυριού, και ήδη αποδείχθηκε ο εμπαιγμός των καταναλωτών από την Κυβέρνηση» σημειώνει σε δήλωσή του, ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. κ. Βασίλης Κόκκαλης.

Και προσθέτει, λέγοντας πως «ούτε μια εβδομάδα εφαρμογής και ο Υπουργός ανήγγειλε την έκδοση διορθωτικής Υπουργικής Απόφασης, προκειμένου να βελτιώσει τα αυτονόητα. Ο Υπουργός Ανάπτυξης διαπίστωσε ότι τα προϊόντα του καλαθιού εξαντλούνται γρήγορα και δεν υπάρχει επάρκεια για όλους τους καταναλωτές, ενώ σε άλλες περιπτώσεις δεν είναι καν εμφανή στους καταναλωτές, αναγγέλλοντας σήμερα ότι θα διορθώσει το ζήτημα της επάρκειας και της προσβασιμότητας.

Πόσο ακόμη θα συνεχιστεί ο εμπαιγμός; Πριν λίγες ημέρες, κατά την έκδοση της πρώτης απόφασης, ουδείς είχε σκεφτεί το αυτονόητο, ότι δηλαδή οι επιχειρήσεις πρέπει να ελέγχονται ώστε να υπάρχει επάρκεια προϊόντων σε όλο το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων και μάλιστα να είναι απολύτως εμφανή στους καταναλωτές.

Προφανώς στο Υπουργείο Ανάπτυξης και σε όλα τα Υπουργεία η νομοθέτηση παραμένει στον τίτλο, αφού σκοπός είναι η διαφήμιση του τίτλου, ενώ κάθε άλλο ζήτημα αποτελεί για την Κυβέρνηση χάσιμο χρόνου.

Το γεγονός ότι το καλάθι του νοικοκυριού δημιουργεί συνθήκες προσβολής των καταναλωτών και έξαρσης των ανισοτήτων, τοποθετώντας άλλους στους διαδρόμους των φθηνών υποτίθεται προϊόντων και άλλους στους διαδρόμους πολυτελείας, δεν φαίνεται να απασχολεί το αρμόδιο Υπουργείο και την Κυβερνητική πολιτική. Επειδή όμως πλήττει την κοινωνία, ας αφήσει η Κυβέρνηση τα ημίμετρα των καλαθιών, και ας παραδώσει την σκυτάλη σε μια προοδευτική κυβέρνηση, που θα φέρει ισότητα, σεβασμό στους πολίτες, κοινωνική δικαιοσύνη.»