«Αναδιαμόρφωση των κριτηρίων επιτυχίας της υπ’αριθμόν 1Γ/2022 προκήρυξης του Α.Σ.Ε.Π. ώστε να καταστεί δυνατή η κάλυψη του συνόλου των προκηρυχθεισών θέσεων από τους συμμετέχοντες στον εν λόγω διαγωνισμό» ζητά ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. κ. Βασίλης Κόκκαλης με αναφορά του προς τους υπουργούς Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα και Εσωτερικών κ. Μάκη Βορίδη.

Αναλυτικότερα, ο κ. Κόκκαλης κατέθεσε ως αναφορά την επιστολή της Ομάδας Υποψηφίων Γραπτού Διαγωνισμού 1Γ/2022 για πλήρωση θέσεων μόνιμου προσωπικού στην Α.Α.Δ.Ε., σύμφωνα με την οποία ζητείται η λήψη κάθε πρόσφορου μέτρου για την αναδιαμόρφωση των κριτηρίων επιτυχίας έτσι ώστε να καταστεί δυνατή η κάλυψη του συνόλου των προκηρυχθεισών θέσεων της 1Γ/2022 προκήρυξης του Α.Σ.Ε.Π. από τους συμμετέχοντες στον εν λόγω διαγωνισμό.

Αναφέρεται το γεγονός ότι από τις 822 προκηρυχθείσες θέσεις στις κατηγορίες ΠΕ και ΤΕ πληρούνται μόλις 184 θέσεις (ποσοστό 24,57%) ενώ μένουν κενές 565 (ποσοστό 75,43%). Σύμφωνα με την επιστολή, στο άκρως απογοητευτικό αποτέλεσμα «συνετέλεσαν καθοριστικά οι όροι με τους οποίους καταρτίστηκε ο εν λόγω διαγωνισμός, οι οποίοι τον κατέστησαν όχι απλώς δυσκολότερο από προγενέστερούς του (λ.χ. Προκήρυξη ΑΣΕΠ 1Γ/2017 και 1Γ/2008), αλλά πιθανότατα και από κάθε άλλον προηγούμενο διαγωνισμό.»

Επισημαίνεται ότι «επειδή υπάρχει ένα σημαντικό ποσοστό υποψηφίων που δεν συμπεριλήφθηκαν στον πίνακα των επιτυχόντων καθώς δεν έπιασαν τη βάση είτε οριακά είτε για πολύ λίγες μονάδες, καταδεικνύεται ότι υφίσταται σημαντικός αριθμός ικανών υποψηφίων που διαγωνίστηκαν και συγκέντρωσαν υψηλές βαθμολογίες, συνεπεία σκληρής, επίπονης και πολύμηνης προετοιμασίας και φέρουν ένα ισχυρό τεκμήριο γνώσης του αντικειμένου και ενασχόλησης με αυτό, οι οποίοι θα μπορούσαν να καλύψουν τις κενές θέσεις και να στελεχώσουν με επάρκεια τις εν λόγω δημόσιες υπηρεσίες.»