Από το Αστυνομικό Τμήμα Κιλελέρ εξιχνιάστηκε περίπτωση κλοπής καλωδίων από πομόνα και μεταλλικών κομματιών πηνίου με χαλκό, που αφαιρέθηκαν από αγροτεμάχιο σε περιοχή του Δήμου Κιλελέρ.

Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο ανδρών και άγνωστου, μέχρι στιγμής, συνεργού τους, για τα αδικήματα της κλοπής και της απείθειας.

Ειδικότερα, τις μεταμεσονύχτιες ώρες προχθές, αστυνομικοί της προαναφερόμενης Υπηρεσίας εντόπισαν Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο σε αγροτική περιοχή του Δήμου Κιλελέρ και κατά την προσέγγισή τους προς έλεγχο, 3 άτομα εξήλθαν του οχήματος και τράπηκαν σε φυγή, εκ των οποίων τα 2 ταυτοποιήθηκαν.

Κατά τον έλεγχο που ακολούθησε στο όχημα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 6 κομμάτια καλωδίων, κομμένα από πομόνα, συνολικού βάρους 50 κιλών, καθώς και 3 κομμάτια μεταλλικά πηνίου με χαλκό, συνολικού βάρους 210 κιλών, προερχόμενα από μετασχηματιστή τάσεως του ΔΕΔΔΗΕ, τα οποία, όπως προέκυψε, αφαιρέθηκαν βραδινές ώρες της 18/19-06-2023 από πομόνα σε περιοχή του Δήμου Κιλελέρ.

Επιπλέον, στο εσωτερικό του οχήματος, το οποίο κατασχέθηκε, βρέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία, όπως 2 αυτοσχέδιοι γάντζοι, σκαπτικό εργαλείο, ιμάντας, ψαλίδα κοπής, σιδερολοστός κ.ά., καθώς και το χρηματικό ποσό των 72,5 ευρώ, τα οποία ομοίως κατασχέθηκαν.

Παράλληλα, σε νομότυπη έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία του ενός δράστη, διαπιστώθηκε ότι αυτή ηλεκτροδοτούνταν παράνομα, με αυτοσχέδιο καλώδιο, από παρακείμενη κολώνα της Δ.Ε.Η..

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Κιλελέρ.