«Η στήριξη του πρωτογενούς τομέα της πατρίδας μας ξεπερνά τα όρια της όποιας κυβερνητικής στόχευσης και μετατρέπεται σε κομβικό σημείο για την ομαλή πορεία της χώρας στους ταραγμένους καιρούς».

Τα παραπάνω δήλωσε η Γενική Γραμματέας  της Περιφερειακής  Ένωσης Δήμων Θεσσαλίας και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο δήμο Λαρισαίων κα Ρένα Καραλαριώτου, αμέσως μετά τη λήξη των εκδηλώσεων τιμής στο Κιλελέρ, 112 χρόνια μετά την εξέγερση των κολίγων της Θεσσαλίας.  

«Η ενδεχόμενη επισιτιστική κρίση για την οποία κάνουν λόγο πλέον  όλοι οι αναλυτές στον πλανήτη, συνέπεια της  ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία μας αποδεικνύει πως πλέον δεν ζούμε σε καθεστώς ασφάλειας, όπως νομίζαμε πριν λίγο καιρό.  

Πρώτιστο μέλημα για την ευημερία των πολιτών και την πρόοδο της χώρας καθίσταται η διατροφική της ασφάλεια, μέσω της αναζωογόνησης της υπαίθρου, κάτι που συνεπάγεται την στήριξη και ενδυνάμωση των αγροτικού μας τομέα», σημείωσε η κα Καραλαριώτου.  

«Η θυσία των κολίγων της Θεσσαλίας που με το αίμα τους επέλεξαν να ορίσουν τη μοίρα τους συνιστά κορυφαίο παράδειγμα ανιδιοτελούς αγωνιστικότητας και οραματικής αποφασιστικότητας.  

Οφείλουμε όλοι εμείς που βρισκόμαστε στην πρώτη γραμμή της πολιτικής προσφοράς να οραματιστούμε και να υλοποιήσουμε εκείνες τις πολιτικές που θα στηρίξουν τους ανθρώπους που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της αγροτικής παραγωγής.  

Μέσα σε ένα καθεστώς παγκοσμιοποιημένων δράσεων και αποτελεσμάτων κοινών για διαφορετικές χώρες του πλανήτη, με την Κλιματική Κρίση να απειλεί με εξαφάνιση ανθρώπους και οικοσυστήματα, είναι η ώρα για εθνική δράση και παγκόσμια συνεννόηση», κατέληξε στη δήλωσή της η κα Καραλαριώτου.