Συνεχείς είναι οι επισκέψεις των κυβερνητικών εκπροσώπων μετά και την υποχώρηση των υδάτων στις περιοχές που επλήγησαν από τις πρόσφατες πλημμύρες στο Νομό Λάρισας για να διαπιστώσουν οι ίδιοι, το μέγεθος των καταστροφών που υπέστησαν σε σπίτια, υποδομές, καλλιέργειες και στάβλους αλλά και να συνομιλήσουν με τους κατοίκους των περιοχών αυτών.

Η Υφυπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Μαρία Κεφάλα, με τη Βουλευτή Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας Νεφέλη Χατζηιωαννίδου και τον Βουλευτή Νομού Λάρισας της Νέας Δημοκρατίας Χρήστο Καπετάνο επισκέφθηκαν σήμερα το Πνευματικό Κέντρο Γιάννουλης όπου συναντήθηκαν με τους εφημέριους του ναού του Αγίου Γεωργίου, Πατέρα Ιωάννη και Πατέρα Παναγιώτη, οι οποίοι παρέδωσαν το χώρο του πνευματικού κέντρου προς στέγαση των πλημμυροπαθών συμπολιτών μας και με τις εθελόντριες που βοηθούν συλλέγουν είδη πρώτης ανάγκης.

Στη συνέχεια η Υφυπουργός με τους Βουλευτές οδηγήθηκαν στον οικισμό του Δασοχωρίου ο  οποίος καλύφθηκε από τα νερά του Πηνειού για να επισκεφτούν τις οικίες των πληγέντων κατοίκων και να διαπιστώσουν το μέγεθος των ζημιών που υπέστησαν ακόμη και καινούργιες κατοικίες.

Τελικός προορισμός της επίσκεψης του κυβερνητικού κλιμακίου αποτέλεσε το χωριό Βασιλί του Δήμου Φαρσάλων, όπου τους περίμεναν κάτοικοι του χωριού για να μεταφέρουν με αγωνία τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν για δεύτερη φορά μέσα σε δυο χρόνια, στον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Είναι επιβεβλημένες οι επισκέψεις των κυβερνητικών εκπροσώπων ακόμη και στον μικρότερο οικισμό του Νομού μας έτσι ώστε να υπάρξει μια σφαιρική εικόνα της καταστροφής αλλά και κατά τόπους αρωγή ανάλογα με τις ανάγκες της κάθε περιοχής» είπε χαρακτηριστικά ο Βουλευτής Νομού Λάρισας της Νέας Δημοκρατίας κ. Χρήστος Καπετάνος, «Τα μέτρα που πήρε η κυβέρνηση είναι πρωτοφανή για τα ευρωπαϊκά δεδομένα, καθώς ήδη έχουν ξεκινήσει οι πρώτες πληρωμές των πληγέντων συνανθρώπων μας, ενώ 45 χωριά της Θεσσαλίας λαμβάνουν την πρώτη ενίσχυση χωρίς καταγραφές και αιτήσεις. Έγινε ένας γόνιμος και ειλικρινής διάλογος με τους κατοίκους, τους οποίους τους ακούσαμε ευλαβικά και τους ενημερώσαμε για τους τρόπους που θα δηλώσουν τις ζημιές που υπέστησαν, αλλά και ειδικά για τα φράγματα που πρέπει να γίνουν άμεσα».​