Το Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Λάρισας, όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, θα δώσει την παρουσία του στο Φεστιβάλ Πηνειού, όπου θα προσφέρει νέες βιωματικές δράσεις για μικρούς και μεγάλους.

Συγκεκριμένα, θα υλοποιήσει ανοιχτό εργαστήρι με θέμα "Κεντάμε και ζωγραφίζουμε λαϊκά μοτίβα", στο οποίο άτομα όλων των ηλικιών θα έχουν την ευκαιρία να δημιουργήσουν το κέντημα ή τη ζωγραφιά της επιλογής τους.

Διάφορα σχέδια (ρόδια, πουλιά, άνθη, κ.ά. ) από τον κύκλο των παραδοσιακών θεμάτων σε αναφορά με τα αντικείμενα των συλλογών του Μουσείου, θα ζωντανέψουν μέσα από μια παραδοσιακή τεχνική, όπως είναι το κέντημα ή θα αποδοθούν πιο εικαστικά μέσα από ευφάνταστες ζωγραφικές συνθέσεις.

Οι ίδιοι οι συμμετέχοντες θα επιλέγουν τα θέματα, αλλά και τον τρόπο απόδοσής τους, ενώ στην περίπτωση του κεντήματος θα υπάρχει καθοδήγηση και υποστήριξη από τους ανθρώπους του Μουσείου.

Όσοι θα λάβουν μέρος, θα έχουν την ευκαιρία, για τέσσερις συνεχόμενες ημέρες από τις 21 έως τις 24 Ιουνίου μετά τις 18:00 να φιλοτεχνήσουν τα δικά τους έργα με θέματα γεωμετρικά, παραστατικά και λαϊκά μοτίβα.

Το μόνο που χρειάζεται είναι ταλέντο και έμπνευση.

Μουσείο Σιτηρών και Αλεύρων- Εικαστική δράση για παιδιά

“Ένας Μύλος στο ποτάμι!”

Τα παιδιά φτιάχνουν ένα μοναδικό κολλάζ που μπλέκει ιστορίες του κάμπου και της παραποτάμιας αλευροβιομηχανίας του Μύλου του Παππά με ψαλίδια, κόλλες, χρώματα και πολλή φαντασία!

Ραντεβού στο Φεστιβάλ Πηνειού. Ραντεβού στο ποτάμι!

Ημέρες και ώρες: 21-24/6/2022, 19:00-21:00