Από το Τμήμα Ασφάλειας Καρδίτσας διακριβώθηκε η δράση ατόμων που δραστηριοποιούνταν στην κλοπή μετασχηματιστών και καλωδίων ΔΕΔΔΗΕ, στο νομό Καρδίτσας.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν την Δευτέρα, 26 Ιουνίου 2023, σε περιοχή της Καρδίτσας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Καρδίτσας/Ο.Π.Κ.Ε., τέσσερα άτομα και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένη κλοπή, στην οποία περιλαμβάνονται ακόμα δύο άτομα, ένα εκ των οποίων έχει ταυτοποιηθεί.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο αστυνομικών δράσεων για την αποτροπή-καταπολέμηση των κλοπών μετασχηματιστών και καλωδίων ΔΕΔΔΗΕ και μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριακών στοιχείων, εντοπίστηκαν σε σύντομο χρονικό διάστημα 2 αυτοκίνητα, τα οποία κρίθηκαν ύποπτα.

Σε επιχειρούμενο αστυνομικό έλεγχο στο ένα από αυτά, στο οποίο επέβαιναν δύο άτομα, οι δράστες δεν σταμάτησαν στο σήμα στάσης των αστυνομικών και τράπηκαν σε φυγή, ενώ το όχημα εντοπίστηκε μετά από αναζητήσεις. Επιπλέον, οι αστυνομικοί εντόπισαν το δεύτερο όχημα, στο οποίο επέβαιναν οι τέσσερις συλληφθέντες και το ακινητοποίησαν.

Τα προαναφερόμενα οχήματα κατασχέθηκαν, ενώ στο εσωτερικό του ενός, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 7 πηνία χαλκού, συνολικού βάρους 510 κιλών και 6 κομμάτια καλωδίων, 4 μέτρων περίπου το καθένα, συνολικού βάρους 80 κιλών.

Όπως προέκυψε, τα ανωτέρω υλικά προέρχονται από 3 μετασχηματιστές ΔΕΔΔΗΕ και είχαν αφαιρεθεί πρώτες πρωινές ώρες χθες από στύλο που τροφοδοτούσε αντλιοστάσιο του Δήμου Παλαμά ενώ η αξία τους εκτιμάται σε 35.000 ευρώ.

Επιπλέον, κατασχέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία (κατσαβίδια, γαλλικά κλειδιά, σκεπάρνι, γάντια κ.ά.), καθώς και κινητό τηλέφωνο.

Στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης προανακριτικής έρευνας και λαμβάνοντας υπόψη τον τρόπο δράσης (modus operandi) των συλληφθέντων, κατηγορούνται ότι, κατά το χρονικό διάστημα από 14-01-2023 έως και χθες, εμπλέκονται σε ακόμη 172 κλοπές μετασχηματιστών του ΔΕΔΔΗΕ, συνολικής εκτιμώμενης αξίας 1.031.800 ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καρδίτσας.