Την παράταση της αναστολής των μέτρων αναγκαστικής εκτέλεσης στην Περιφέρεια Θεσσαλίας λόγω των πλημμυρών και μετά την 10η Νοεμβρίου, ζήτησε ο βουλευτής Λάρισας της Νέας Δημοκρατίας κ. Χρήστος Καπετάνος, με την υπ. αριθμόν 1653/9-11-2023 ερώτηση προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Γιώργο Φλωρίδη.

Ο κ. Καπετάνος σημειώνει προς τον υπουργό, ότι «η πλημμυρισμένη Θεσσαλία στο σύνολο της, δεν δύναται να σηκώσει ένα τέτοιο τίμημα, καθώς η κατάσταση παραμένει κρίσιμη και η ανακούφιση των συμπολιτών μας αποτελεί πρωταρχικό μας μέλημα».

Αναλυτικότερα στην ερώτησή του ο Λαρισαίος πολιτικός τονίζει τα εξής: «Στην ολομέλεια στις 18/10/2023 ψηφίστηκε το Σχέδιο Νόμου για την αναστολή μέτρων αναγκαστικής εκτέλεσης στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, έως και τις 10/11/2023 λόγω της κακοκαιρίας “DANIEL”. Η αναστολή καταλαμβάνει ιδίως τη διενέργεια πλειστηριασμών, κατασχέσεων, αποβολών, προσωπικών κρατήσεων καθώς και κάθε διαδικασία που διενεργείται μέσω των ηλεκτρονικών συστημάτων των πλειστηριασμών, αλλά και την αναστολή των προθεσμιών άσκησης ενδίκων μέσων, βοηθημάτων και αντιρρήσεων που αφορούν σε εκκρεμείς διαδικασίες αναγκαστικής εκτέλεσης.

Η πλημμυρισμένη Θεσσαλία στο σύνολο της, δεν δύναται να σηκώσει ένα τέτοιο τίμημα, καθώς η κατάσταση παραμένει κρίσιμη και η ανακούφιση των συμπολιτών μας αποτελεί πρωταρχικό μας μέλημα».

Ο κ. Καπετάνος καταλήγει στην ερώτησή του ερωτώντας «αν λόγω του επείγοντος χαρακτήρα του θέματος, ο υπουργός Δικαιοσύνης προτίθεται να παρατείνει την αναστολή μέτρων αναγκαστικής εκτέλεσης πέραν της 10ης Νοεμβρίου του 2023».

Πράγματι μία ημέρα μετά εκδόθηκε το σχετικό ΦΕΚ με αριθμό 6444/10-11-2023 που σημαίνει 6μηνη αναστολή από κάθε πράξη αναγκαστικής εκτέλεσης για τις πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας.