Ως μία παράταξη που «στο dna της βρίσκεται μία στέρεη ιδεολογία και στελέχη που όλα αυτά τα χρόνια έβαλαν πλάτη για την πατρίδα και όχι για το κόμμα» χαρακτήρισε τη Νέα Δημοκρατία, ο πρώην πρόεδρος της νομαρχιακής επιτροπής Λάρισας του κόμματος, Χρήστος Καπετάνος, από το βήμα του 14ου Συνεδρίου που βρίσκεται σε εξέλιξη στην Αθήνα.
Ο κ. Καπετάνος τόνισε επίσης πως η Νέα Δημοκρατία είναι το μόνο κόμμα από τη μεταπολίτευση που βρίσκεται πάντα «στη σωστή πλευρά της ιστορίας», ενώ κατέληξε λέγοντας πως ακόμη κι αυτοί που δεν ψηφίζουν τη μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη της χώρας, συνομολογούν πως «δεν υπάρχει άλλος μεγάλος ηγέτης από τον Κυριάκο Μητσοτάκη».
Μεταξύ άλλων ο Λαρισαίος πολιτικός ανέφερε: «Ποιο είναι το dna αυτής της παράταξης; Γιατί αυτή η παράταξη μπορεί και πετυχαίνει όλα αυτά τα χρόνια να είναι στη σωστή πλευρά της ιστορίας; Είναι ένα ερώτημα. Προσπαθούν πολλοί να το απαντήσουν και ο καθένας έχει τους δικούς του λόγους. Εγώ θα σας πω κάτι: Όταν ο εθνάρχης, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ξεκίνησε και έφτιαξε αυτή την παράταξη, την έφτιαξε έχοντας πρώτον, στέρεη ιδεολογία, τον ριζοσπαστικό φιλελευθερισμό. Δεύτερον, είχε στελέχη, ανθρώπους που είχαν το θάρρος να παίρνουν αποφάσεις. Και βεβαίως, υπήρχε ο κόσμος, τα στελέχη, ο λαός, αυτοί οι άνθρωποι οι οποίοι όλα αυτά τα χρόνια έβαζαν πλάτη. Και έβαζαν πλάτη στην Ελλάδα, όχι στο κόμμα. Αυτό κάνει τη μεγάλη φιλελεύθερη παράταξη να ξεχωρίζει από τα κόμματα που διαχρονικά από τη μεταπολίτευση έρχονται και φεύγουν ως διάττοντες αστέρες.
Φίλες και φίλοι, σήμερα, 48 χρόνια μετά τη μεταπολίτευση, η χώρα μας έχει την ευτυχία να έχει στο τιμόνι της, ως ηγέτη, έναν άνθρωπο ο οποίος παρόλα αυτά που έτυχαν στην παράταξή μας και στη χώρα τα τελευταία χρόνια, μπόρεσε και την κράτησε όρθια. Και είναι βέβαιον ότι με τη δύναμη, με τη στήριξη όλων μας, η Ν.Δ. θα είναι ξανά κυβέρνηση όποτε κι αν γίνουν εκλογές, και ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα είναι ξανά πρωθυπουργός.
Και σας φέρνω αυτό το μήνυμα από ένα νομό της πατρίδας μας, από τη Λάρισα, έναν αγροτικό νομό, με προβλήματα με την αγροτιά και την κτηνοτροφία και άλλα που δε μπορέσαμε να τα αντιμετωπίσουμε. Όμως, έγιναν πολλά βήματα. Ο κόσμος ακόμη κι αν έχει παράπονα κι αν έχει προβλήματα, όταν φθάνει στο δίλημμα του ποιος θα κυβερνήσει αυτό τον τόπο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ή ο Αλέξης Τσίπρας ή όποιοι άλλοι θέλουν αυτό τον καιρό να παίξουν αυτό το ρόλο, εκεί πάντα η απάντηση, ακόμη και σε αυτούς που δεν ψηφίζουν Ν.Δ. είναι μία: Δεν υπάρχει άλλος ηγέτης από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και άλλο κόμμα από τη Ν.Δ. Αυτό είναι το dna μας, είμαστε υπερήφανοι και θα συνεχίσουμε έτσι» κατέληξε.
Δείτε την ομιλία του κ. Καπετάνου εδώ:
https://www.youtube.com/watch?v=W4_wwF9nXOI