Ερώτηση στα πλαίσια της κοινοβουλευτικής διαδικασίας προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Λευτέρη Αυγενάκη κατέθεσε ο βουλευτής Λαρίσης της Ν.Δ. Χρήστος Καπετάνος, αναφορικά με το αν υπάρχει πρόθεση του υπουργείου να δώσει επέκταση τρίμηνης παράτασης στους αγρότες και κτηνοτρόφους για την καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών του ΕΛΓΑ.

Οι τεράστιες καταστροφές που προκλήθηκαν στη Θεσσαλία από τη θεομηνία Daniel τον Σεπτέμβριο 2023, έφεραν τους πληγέντες κατοίκους σε απόγνωση και αντιμετωπίζουν μια δύσκολη οικονομική κατάσταση.

"Στις 30/3/2024, έληξε η προθεσμία για την καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών από αγρότες και κτηνοτρόφους, προκειμένου να είναι εμπρόθεσμα δικαιούχοι καταβολής αποζημιώσεων στο ενδεχόμενο καταστροφών.

Επειδή όμως η φετινή χρονιά, λόγω της μεγάλης θεομηνίας, έχει δημιουργήσει καινούρια δεδομένα, ζήτησα από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης να δοθεί μία τρίμηνη παράταση έως τις 30/6/2024, προκειμένου να μπορέσουν οι αγρότες να καταβάλλουν εντός προθεσμίας τις ασφαλιστικές τους εισφορές", αναφέρει ο Λαρισαίος βουλευτής στην ερώτησή του.

Γνωρίζοντας την προσφορά και την ευαισθησία του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Λ. Αυγενάκη, αλλά και του Προέδρου του ΕΛΓΑ Ανδρέα Λυκουρέντζου, θεωρώ ότι η πρότασή μου θα εξεταστεί σοβαρά και θα έχει θετική ανταπόκριση.