Εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας και του ενός χρόνου λειτουργίας της στη Θεσσαλία, πραγματοποίησε η Μονάδα Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής “Γένεσις”.

Την βασιλόπιτα ευλόγησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ.κ. Ιερώνυμος, ενώ προσκεκλημένος ήταν και ο βουλευτής του Νομού Λάρισας, της Νέας Δημοκρατίας, Χρήστος Καπετάνος, ο οποίος απήυθυνε ένα σύντομο χαιρετισμό στους παρευρισκόμενους, δίνοντας έμφαση στο αποτέλεσμα και την χαρά της μητρότητας παρά τις δυσκολίες που μπορεί να υπάρχουν για πολλά ζευγάρια.

Ο Λαρισαίος πολιτικός αφού συνεχάρη τον κ. Κωνσταντίνο Πάντο και τον κ. Νταφόπουλο για το έργο που επιτελούν αδιάκοπα και την προσφορά τους στην ελληνική κοινωνία έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις:

«Η μητρότητα είναι ο σπουδαιότερος ρόλος στη ζωή μια γυναίκας και κατ’ επέκταση μιας οικογένειας. Η υποβοηθούμενη αναπαραγωγή είναι ένα από τα θαύματα της σύγχρονης επιστήμης αφού δίνει τη δυνατότητα σε όλο και περισσότερες γυναίκες που αντιμετωπίζουν διάφορα προβλήματα να γίνονται μητέρες.

Η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει αποδείξει έμπρακτα και σε αυτό τον τομέα την ευαισθησία που την διακατέχει στο δικαίωμα της κάθε γυναίκας στη μητρότητα, αυξάνοντας το όριο ηλικίας για την υποβοηθούμενη αναπαραγωγή από τα 50 στα 54 έτη.

Ο θαυμασμός μας για τις γυναίκες αυτές που παρά τις δυσκολίες καταφέρνουν τελικά να εκπληρώσουν το όνειρο της μητρότητας είναι απεριόριστος.

Από το βήμα που μου δίνεται σήμερα θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα όλο το επιστημονικό και νοσηλευτικό προσωπικό του “Γένεσις” για το λειτούργημα τους αυτό και τη συνεισφορά τους στην ελληνική κοινωνία.

205 ζευγάρια μέσα σε ένα έτος μπόρεσαν να χαρούν το θαύμα της μητρότητας με την βοήθεια του επιστημονικού προσωπικού της μονάδας «Γέννεσις Αθηνών- Θεσσαλίας».

Τα οφέλη για την πόλη της Λάρισας είναι πολλαπλά κι ο ιατρικός τουρισμός που μπορεί να προκύψει από την λειτουργία μιας τέτοιας άρτιας μονάδας είναι ιδιαιτέρως αξιοσημείωτος.

Καλή Χρονιά με υγεία και χαμόγελα»!