«Η επόμενη ημέρα για τη Λάρισα απαιτεί γνώση, σοβαρότητα και τους πιο ικανούς  ανθρώπους. Έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε να εγγυηθούμε μεγάλες και θετικές αλλαγές και να εξελίξουμε την Λάρισα, με σχέδιο,  γνώση, αξιοπιστία και εμπειρία».

Αυτό υποστήριξε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Λαρισαίων και εκ νέου υποψήφιος Απόστολος Καλογιάννης,  μιλώντας σήμερα το πρωί στο ραδιόφωνο TRT στην εκπομπή των Βαγ. Βουλάγκα και Νικ. Χαϊδά.

Ο Απόστολος Καλογιάννης εξέφρασε την εκτίμηση ότι οι Λαρισαίοι θα δώσουν μεγάλη νίκη στην Συμπαράταξη Λαρισαίων, καθώς και ότι οι εκλογές θα κριθούν πιθανότητα την πρώτη Κυριακή.

Απαντώντας σε ερωτήσεις αναφέρθηκε εκτενώς στο θέμα της κρίσης με τις πλημμύρες που αντιμετώπισε η πόλη και όλη η Θεσσαλία. Τόνισε ότι το πακέτο στήριξης πυ ανακοίνωσε ο Δήμος Λαρισαίων αποτελεί ανάσα για νοικοκυριά και επιχειρήσεις που έχουν πληγεί (περιλαμβάνει απαλλαγή, μεταξύ άλλων, από λογαριασμούς ΔΕΥΑΛ και Δημοτικά τέλη για δυο χρόνια)

Υπογράμμισε επίσης ότι από τις βασικές προτεραιότητες της επόμενης θητείας είναι η άμβλυνση του προβλήματος της στάθμευσης με προτεραιότητα στους μόνιμους κατοίκους.

Επίσης, ρωτήθηκε για το θέμα του τραμ και της πρότασης για κατασκευή υπόγειου χώρου στάθμευσης στην Κεντρική Πλατεία, αποδομώντας πλήρως και τις δυο προτάσεις, υπογραμμίζοντας ότι πρόκειται  «μόνο για ωραία λόγια που χαϊδεύουν αυτιά».

Ειδικότερα τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής: Στις εκλογές πάντα ακούς όμορφες κουβέντες που χαϊδεύουν αυτιά. Το τραμ για να είναι βιώσιμο απαιτεί 30.000 μετακινήσεις την ημέρα. Δεν έχουμε τέτοια δυνατότητα στη Λάρισα. Επικαλείται ο κ. Μαμάκος  το Φράιμπουργκ που είναι απλωμένη πόλη. Εχει διπλάσια έκταση από τη Λάρισα. Επίσης πέρσι το Φραιμπουργκ έσπασε πανγερμανικό ρεκόρ διανυκτερεύσεων το έτος. Δεν υπάρχουν συγκρίσεις.   Είναι μη υλοποιήσιμο έργο που δεν δίνει προοπτικές και λύσεις στα προβλήματα της πόλης και δεν το έχει ανάγκη η Λάρισα.

«Η Λάρισα έχει ανάγκη σοβαρό σχεδιασμό που να πατάει γερά και ανθρώπους που μπορούν να τον υλοποιήσουν», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο δήμαρχος αναφέρθηκε αναλυτικά και στην πρόταση για κατασκευή υπόγειου χώρου στάθμευσης στην Κεντρική Πλατεία της πόλης. Όπως είπε, όταν την περίοδο 1994 -98, επι δημαρχίας Χρ. Καφφέ  ανακατασκευάστηκε η Κεντρική πλατεία, εντοπίστηκαν αρχαιολογικά ευρήματα. Το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο αποφάσισε τότε να τα θέσει στην κατηγορία «ευρήματα εν καταχώσει». Δηλαδή υπάρχουν ευρήματα που ενδιαφέρουν του αρχιαολόγους, τα παραχώνουμε για να το πω απλά για να το καταλάβει ο κόσμος, αλλά κανείς δεν δικαίωμα να τα πειράξει. Οποιαδήποτε προσπάθεια κατασκευής υπόγειου χώρου στάθμευσης στην Κεντρική Πλατεία σημαίνει ανοικτό εργοτάξιο στην καρδιά της πόλης για 15 χρόνια.

Γι αυτό σας λέω. Αν και παλιός ο κ. Μαμάκος στην Αυτοδιοίκηση, προτιμά τον φθηνό εντυπωσιασμό παρά την ουσία και τη σοβαρή προσέγγιση των ζητημάτων.

Παρά το γεγονός ότι ο κ. Μαμάκος είναι αυτοδιοικητικός πολλών ετών, με θέσεις αντιδημάρχου και δήμαρχος Γιάννουλης για επτά οκτώ μήνες, μέσω εκλογοδικείου, δεν έχει τη γνώση.

Τέλος,  ο Απόστολος Καλογιάννης κατηγόρησε τον κ. Μαμάκο για τοξικότητα, διχαστικές λογικές και fake news και για την απόφασή του να παραπέμψει και να καταγγείλει τον δήμαρχο στην αρμόδια Επιτροπή επειδή ενημέρωνε τους πολίτες τις ημέρες της μεγάλης κρίσης.

«Αυτά είναι πρωτόγνωρα πράγματα για τον προεκλογικό αγώνα, τόνισε χαρακτηριστικά. Πήρε όμως την απάντηση. Ομόφωνη απαλλακτική αθωωτική απόφαση των μελών της Επιτροπής και πλήρης δικαίωση μου.

Εκείνος θα μείνει με αυτό που έχει επιλέξει  μια ζωή να κάνει. Καταγγελτικός λόγος, εκλογοδικεία, στάσεις και συμπεριφορές ότι οι εκλογές κερδίζονται στις επιτροπές και όχι στις κάλπες. Και πρέπει να το ξέρουν αυτό οι πολίτες και να πάρουν θέση στην κάλπη.

Οι αντίπαλοί μας συμπεριφέρονται έτσι απέναντι σε μια δημοτική αρχή που δούλεψε και κινήθηκε σε σοβαρότητα, υπευθυνότητα, αξιοπιστίας και σχέσεις εμπιστοσύνης με τους πολίτες.  Με ισονομία και ισοπολιτεία , χωρίς να ξεχωρίζω φίλους και αντιπάλους και αυτό είναι γνωστό στην κοινωνία μας Λειτούργησα και λειτουργώ ως δήμαρχος όλων των Λαρισαίων και απέναντι σ΄ αυτό συναντώ ψεύδος, λάσπη και fake news σε μια προσπάθεια να ψαρέψουν ψήφους σε θολά νερά.

Την Κυριακή οι πολίτες πρέπει να σκεφτούν για το μέλλον της πόλης και του Δήμου», κατέληξε ο δήμαρχος.