Συνάντηση με εργαζόμενους στην Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Λαρισαίων και στο τμήμα συντηρήσεων της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών είχαν σήμερα το πρωί ο Δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης και  υποψήφιοι  της Συμπαράταξης Λαρισαίων. Αναγνωρίζοντας το τιτάνιο έργο στο οποίο κλήθηκαν να ανταποκριθούν για τον καθαρισμό της πόλης μετά την πλημμυρική κρίση, επεσήμανε ότι τόσο ο ίδιος προσωπικά όσο και η δημοτική αρχή σέβονται, εκτιμούν και στέκονται στο πλευρό όλων των εργαζομένων της καθαριότητας, των εργαζομένων που καθημερινά φροντίζουν όχι απλά για την αποκομιδή των απορριμμάτων αλλά για τον πολιτισμό της καθημερινότητάς μας. Θα κάνουμε ότι μπορούμε στα όρια του νόμου για να αναγνωρισθεί και έμπρακτα αυτή η μεγάλη προσπάθεια.

 

Στο πλαίσιο της συνάντησης, ο Απόστολος Καλογιάννης επεσήμανε ότι «οι εργαζόμενοι της καθαριότητας δίνετε στους δημότες μας τη δυνατότητα να απολαμβάνουν το δημόσιο χώρο. Ωστόσο, είναι εξαιρετικά σημαντικό να υπάρχει και ατομική ευθύνη, να διευκολύνουμε το έργο σας αλλά κυρίως να φροντίζουμε εμείς οι ίδιοι την πόλη μας, το δεύτερό μας ’σπίτι’». 

Παράλληλα, τόνισε ότι από το 2014 έως σήμερα η δημοτική αρχή προχώρησε σε στοχευμένες ενέργειες που αφορούν τον τομέα της καθαριότητας της πόλης μας. Ειδικότερα:

o   Ενίσχυσε το στόλο της Υπηρεσίας Καθαριότητας με νέα οχήματα και εξοπλισμό, αποκτήθηκαν περισσότερα από 20 νέα οχήματα διαφόρων τύπων.

o   Προχώρησε σε προσλήψεις προσωπικού.

o   Συνέταξε τοπικό σχέδιο διαχείρισης αστικών στερεών αποβλήτων.

o   Εγκατέστηκε υπόγειο συστηα διαβαθμισμένης συμπίεσης απορριμμάτων σε κεντρικά σημεία της πόλης.

o   Προμηθεύτηκε δύο αναρροφητικά σάρωθρα οδοκαθαρισμού, 20 σύγχρονα χειραμαξίδια, 5 απορριματοφόρα με συμπιεστή, και ένα ευέλικτο απορριματοφόρο, άνω των 1000 πλαστικών κάδων.

o   Διαμόρφωσε τη Γωνιά Ανακύκλωσης

o   Προχώρησε σε διαγωνισμό για τη διαμόρφωση νέων γωνιών ανακύκλωσης

o   Διοργάνωσε συλλογική δράση anti-graffiti καθαρίζοντας συστηματικά σημεία της πόλης από την οπτική όχληση άναρχων graffiti.

   

Και στη συνάντηση με τους εργαζόμενους στο Τμήμα συντηρήσεων ο κ Καλογιάννης τους ευχαρίστησε για την πολύ μεγάλη προσφορά τους, κάτω από δύσκολες συνθήκες, ενώ αναφέρθηκε και στην προσπάθεια ενίσχυσης του τμήματος με προσωπικό.