Ο Δήμος Λαρισαίων και το Σωματείο «Διάζωμα» διοργανώνουν δράση με τίτλο «Μια βόλτα στην πόλη» με σκοπό να αναδείξει την προοπτική Διασύνδεσης Πολιτιστικών και Πράσινων Σημείων του Δήμου Λαρισαίων.

Στη δράση θα συμμετέχουν ο δήμαρχος Λαρισαίων Απ. Καλογιάννης, ο πρόεδρος του Διαζώματος Σταύρος Μπένος, εκπρόσωποι αρχών, υπηρεσιών και φορέων ενώ η συμμετοχή στη δράση είναι ανοικτή για όσους πολίτες επιθυμούν να συμμετάσχουν.

Η συγκεκριμένη δράση συνδέεται άμεσα  με την υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας μεταξύ Δήμου Λαρισαίων και Διαζώματος το οποίο στοχεύει στον σχεδιασμό προγράμματος βιώσιμης και ολιστικής ανάπλασης της πόλης που θα επεμβαίνει, τόσο στον αστικό – δημόσιο, όσο και στον ιδιωτικό χώρο της πόλης. Η συνεργασία στοχεύει σε παρεμβάσεις βιώσιμης αστικής ανάπτυξης, που θα βελτιώσουν την αισθητική εικόνα της πόλης και τη λειτουργικότητα του δημόσιου χώρου της, παράλληλα με την ανάδειξη της ιστορικής της ταυτότητας. Απώτερος στόχος δε, είναι να γίνει η Λάρισα ελκυστικό προϊόν προορισμού.

Το πρόγραμμα της δράσης «Μια Βόλτα στην πόλη»

Στο πλαίσιο αυτό, προγραμματίζεται για το ερχόμενο Σάββατο 1 Ιουλίου, ανοικτή εκδήλωση, στην ουσία μια πορεία με τίτλο «ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ» με σκοπό να αναδείξει τη Διασύνδεση Πολιτιστικών και Πράσινων Σημείων του Δήμου Λαρισαίων.

Η πορεία θα ξεκινήσει το Σάββατο 1 Ιουλίου 2023 το πρωί στις 10:00 από το χώρο απέναντι από το Μουσείο του Ιπποκράτη, με επικεφαλής τους κκ Μπένο και Καλογιάννη, μέσω του πάρκου Αλκαζάρ, της πεζογέφυρας του Πηνειού, Βενιζέλου μέχρι το Α Αρχαίο Θέατρο.

Μετά από μια σύντομη αναφορά στην πρωτοβουλία αυτή, οι συμμετέχοντες θα επιβιβαστούν στο τρενάκι και τα λεωφορεία (προσφορά του Αστικού ΚΤΕΛ) στο ΔΩΛ και με προπομπούς μαραθωνοδρόμους και ποδηλάτες, μέσω των οδών Βενιζέλου Φιλελλήνων, Μ Αλεξάνδρου, Μανδηλαρά, Ανθ Γαζή, Πολυτεχνείου, Σαρίμβεη, Πάρκο Χρωμάτων, Πινακοθήκη, φτάνουμε στο Διαχρονικό Μουσείο όπου ολοκληρώνεται η διαδρομή μας.

Καλούνται οι συμπολίτες να συμμετέχουν είτε ως δρομείς, είτε ως ποδηλάτες, είτε ως επιβάτες στην συμβολική αυτή πορεία.

Συμμετέχουμε όλοι.

Για μια πόλη λειτουργική, προσβάσιμη, όμορφη.