Ο Αστρονομικός Παρατηρησιακός Όμιλος Λάρισας (A-Polaris) είναι μη κερδοσκοπικό σωματείο που λειτουργεί από το 2017, με σκοπό τη διάδοση της ερασιτεχνικής αστρονομίας και των γνώσεων που χρειάζονται, σε όποιον θέλει να παρατηρεί με οπτικά όργανα τον έναστρο ουρανό και τα υπέροχα αντικείμενα που κρύβει.

Είναι ανοιχτός για όλους και διοργανώνει συχνά παρατηρήσεις στην ύπαιθρο, μακριά από τη φωτορύπανση της πόλης, αλλά και αστροβραδιές εντός της πόλης.

Στο πλαίσιο του δημοτικού προγράμματος "Λάρισα, Πόλη που Μαθαίνει" προσφέρει στα μέλη του τακτικά μαθήματα αστρονομίας και παρατήρησης στο Κέντρο Διά Βίου Μάθησης στην οδό Αιόλου.

Κάθε ενήλικο άτομο μπορεί να γίνει μέλος και να συμμετέχει στις δραστηριότητές του.

Η ερασιτεχνική αστρονομία γοητεύει και ενθουσιάζει εκείνους που θα αφιερώσουν λίγο χρόνο για να τη γνωρίσουν και να προσεγγίσουν καλύτερα την απαράμιλλη ομορφιά του έναστρου ουρανού.

Ελάτε να μας γνωρίσετε από κοντά στο Φεστιβάλ Πηνειού 2022 που διοργανώνει η Αντιδημαρχία Πολιτισμού & Επιστημών Δήμου Λαρισαίων στο ποτάμι από 21-24 Ιουνίου.

Χορηγοί: Exalco, Leroy Merlin, Las Ramblas, Εφημερίδα Ελευθερία, Cursor Design Studio, Κλιάφα, Θεόνη Φυσικό Μεταλλικό Νερό, Ζυθοποιία Πηνειού - Lola Beer, Θεσσαλικό ΙΕΚ Γιάτσος, Gero S.A., ΙΕΚ Δήμητρα, Hotel Dionisos, Ακαμάτρα, Φρούριο, Hobo, ΔΙΑΣ Σκαλωσιές, Intercomm Foods S.A., Musica Radio, Kyvos Inc., Ekrixis Πυροτεχνήματα, InterAct, Βιομηχανία Πάγου Κεντρικής Ελλάδος, XP Energy

Χορηγοί Επικοινωνίας: ΕΡΤ3, ΕΡΤ Λάρισα, Δημοτικό Ραδιόφωνο Λάρισας