Ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας παραδέχεται πως το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα ελληνικά νοικοκυριά σήμερα είναι η ακρίβεια και αναφέρει πως η κυβέρνηση λαμβάνει μέτρα για να τιθασεύσει τον πληθωρισμό, με «την τόνωση του εισοδήματος, την πάταξη της αισχροκέρδειας και τον έλεγχο της αγοράς».

Μιλώντας στο Mega, ο κ. Σκρέκας ανέφερε πως «το 2021 και το 2022 ο πληθωρισμός έφερε αύξηση τιμών στα προϊόντα, ενώ πλέον – που παρατηρείται αποκλιμάκωση στους συντελεστές κόστους στα προϊόντα – δημιουργούνται φαινόμενα πληθωρισμού της απληστίας», όπως είπε χαρακτηριστικά.

«Για να το αντιμετωπίσουμε αυτό, για να έχουμε μείωση τιμών έχουμε προχωρήσει σε δύο μέτρα. Το πρώτο αφορά τον έλεγχο του περιθωρίου κέρδους. Θα επιβάλλονται πολλά πρόστιμα σε όσους δεν έχουν καταλάβει ότι θα πρέπει να τηρούν το νόμο. Δεύτερον, θέλουμε οι εταιρείες να μειώσουν τις τιμές στο ράφι», σχολίασε.

Σύμφωνα με τον κ. Σκρέκα, τον Αύγουστο επιβλήθηκαν 3 εκατ. ευρώ πρόστιμα για παραπλανητικές εκπτώσεις, ενώ τόνισε πως το υπουργείο ποντάρει στον ανταγωνισμό μεταξύ των εταιρειών για να μειωθούν οι τιμές στα ράφια των σούπερ μάρκετ.

Γιατί δεν παρεμβαίνει η κυβέρνηση για την τιμή του λαδιού

Όσον αφορά την αύξηση στην τιμή του λαδιού, εκτίμησε πως εάν η κυβέρνηση βάλει διατίμηση τότε το λάδι θα εξαφανιστεί από τα ράφια.

«Εάν ορίσουμε πλαφόν στην τιμή του λαδιού τότε πάρα πολύ απλά θα έρθουν μεγάλες εταιρείες του εξωτερικού και θα αγοράσουν όλο το λάδι της Ελλάδας», σχολίασε.

ethnos.gr