Άδικο, οριζόντιο και πρόχειρο χαρακτήρισαν το φορολογικό νομοσχέδιο, για την πάταξη της φοροδιαφυγής στον κλάδο των ελεύθερων επαγγελματιών, οι ιδιοκτήτες ταξί και οι επαγγελαματοβιοτέχνες της Λάρισας, από την συγκέντρωση και τη μηχανοκίνητη πορεία που πραγματοποιούν αυτή την ώρα στο κέντρο της πόλης.

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο Άγγελος Μεταξάς, αντιπρόεδρος του Σωματείου Ν. Λάρισας “πρόκειται για φορολογικό έκτρωμα που δεν επιδέχεται διορθώσεις. Μας βάζει έναν κεφαλικό φόρο, χωρίς να υπολογίζει τί εισοδήματα έχουμε, ούτε τί ζημιές. Δεν δέχεται ζημιές από μικρές επιχειρήσεις σε αντίθεση με τις μεγάλες Α.Ε τις οποίες δέχεται!“.

Οι ιδιοκτήτες ταξί δηλώνουν αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις, με πορείες, συγκεντρώσεις και απεργίες μέχρι να αποσυρθεί το φορολογικό.

Ιδιοκτήτες ταξί Λάρισας: Θα κλιμακώσουμε τις κινητοποιήσεις μέχρι να αποσυρθεί το φορολογικό “έκτρωμα”

Στο ίδιο μήκος κύματος ο Νίκος Πιπερίδης, πρόεδρος του συνεταιρισμού ραδιοταξί Λάρισας χαρακτήρισε τις κινητοποιήσεις ως “αγώνα για την επιβίωση και όχι και για τα κέρδη” και το φορολογικό νομοσχέδιο ως “το χειρότερο όλων και εκτός πραγματικότητας”.

Στην ίδια κινητοποίηση, με οχήματα από τη Σκεπαστή της Νεάπολης στο κέντρο της Λάρισας, ο Γιώρος Σακελλαρόπουλος, πρ. ΕΒΕ Λάρισας τόνισε, ότι “το νέο φορολογικό δεν καταπολεμά τη φοροδιαφυγή, για την πάταξη της οποίας οι επαγγελματοβιοτέχνες έχουν κάνει προτάσεις, αλλά βάλλει κατά της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας. Οι μικρές επιχειρήσεις δεν βγάζουν αυτά τα χρήματα, που θέτει το τεκμαρτό και το αποτέλεσμα θα είναι να κλείσουν πολλές από αυτές”.

Ιδιοκτήτες ταξί Λάρισας: Θα κλιμακώσουμε τις κινητοποιήσεις μέχρι να αποσυρθεί το φορολογικό “έκτρωμα”

ertnews.gr