Σταθερά στο πλευρό του Συλλόγου Φίλων Διαχρονικού Μουσείου Λάρισας βρίσκεται ο Θανάσης Παιδής, καθώς είναι μέλος του φορέα, γι’ αυτό και με μεγάλη χαρά παραβρέθηκε στην εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας.

Σ’ αυτό το σημείο αξίζει να επισημανθεί ότι ο Θανάσης Παιδής, ως πρώην αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού, είχε εξαιρετική συνεργασία με τη Διοίκηση και το προσωπικό του Διαχρονικού Μουσείο Λάρισας, ενώ συνέβαλε σημαντικά στην προβολή του Μουσείου.

Αυτό επετεύχθη με δράσεις εξωστρέφειας όπως αφιερώματα τηλεοπτικών εκπομπών και επισκέψεις δημοσιογράφων από Ελλάδα και εξωτερικό στο Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας. Παράλληλα, αξιοσημείωτη ήταν και η προβολή του Μουσείου στα ταξί της πόλης, μια κίνηση που στόχευε στο να γίνει γνωστός ως προορισμός επίσκεψης αυτός ο εκπληκτικός χώρος στους Λαρισαίους.

Σε δήλωσή του ο Θανάσης Παιδής επισημαίνει τα εξής: 

«Το Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας αποτελεί ένα πραγματικό διαμάντι για την περιοχή μας. Δεν υπάρχει επισκέπτης στην πόλη, ο οποίος να βρέθηκε στις αίθουσες του Μουσείου, ώστε να θαυμάσει τα μοναδικά εκθέματα και να μην ένιωσε δέος από το ταξίδι στον χρόνο και τον πολιτισμό.

Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στην Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λάρισας Σταυρούλα Σδρόλια και στον Γιώργο Τουφεξή - Προϊστάμενο Τμήματος Προϊστορικών - Κλασικών Αρχαιοτήτων και Μουσείων - για την εξαιρετική δουλειά που κάνουν όπως επίσης και σε όλο το προσωπικό του Μουσείου.

Παράλληλα, οφείλουμε να επισημάνουμε ότι η νέα διοίκηση του Συλλόγου Φίλων Διαχρονικού Μουσείου Λάρισας συνδυάζει εμπειρία και γνώση, ενώ με δεδομένη τηβοήθεια και τη συνεργασία όλων μας είμαστε βέβαιοι πως θα συμβάλει τα μέγιστα στην προώθηση και ανάδειξη του πολιτιστικού πλούτου της περιοχής μας.

Ένας από τούς βασικότερους πυλώνες ανάδειξης αυτού του πλούτου αποτελεί το Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας. Η ποιότητα του έργου που προσφέρει το καθιστούν αδιαμφισβήτητα έναν από τους σημαντικότερους βραχίονες ανάδειξης της πολιτιστικής κληρονομιάς και συνάμα πύλη εξωστρέφειας.

Το επίπεδο του Διαχρονικού Μουσείου Λάρισας δεν έχει σε τίποτε να ζηλέψει από τα προβεβλημένα διεθνή μουσεία και αυτό αποτελεί το συγκριτικό πλεονέκτημα ώστε να κατακτήσει τη θέση που του αξίζει.

Εμείς δηλώνουμε πως θα είμαστε πάντα κοντά στο Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας στην πορεία για την ευρύτατη ανάδειξή του, ενώ παραμένουμε αταλάντευτοι συμπαραστάτες στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας ώστε να συνεχίσει να προσφέρει τα μέγιστα στην περιοχή μας» υπογραμμίζει, κλείνοντας, ο Θανάσης Παιδής.