«Όποιο κόμμα θελήσει να στηρίξει την υποψήφιότητα μου είναι καλοδεχούμενο, όμως η δική μου επιδίωξη είναι να εξασφαλίσω το χρίσμα από την κοινωνία των πολιτών» ξεκαθάρισε ο Θανάσης Μαμάκος, μιλώντας στους Λαρισαίους δημοσιογράφους τους οποίους δεξιώθηκε, μαζί με τη σύζυγό του Αγάπη, σε γνωστό Καφέ – ρέστοραν της πόλης.
Ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης στον Δήμο Λαρισαίων, που μετά τις γιορτές θα ανακοινώσει και τυπικά την υποψήφιότητά του, τόνισε ότι ως υποψήφιος δήμαρχος οραματίζεται μια καλύτερη πόλη, πιο ελκυστική για τους κατοίκους της.
Παρά την χαλαρή κουβέντα, απόρροια και του εορταστικού κλίματος, όταν ρωτήθηκε για συγκεκριμένα θέματα, δεν απέφυγε την κριτική κατά της δημοτικής αρχής. Ένα παράδειγμα ήταν το Πάρκο των Ευχών, στο οποίο καταλόγισε προχειρότητα, καθυστερημένη προετοιμασία, αλλά και πλημμελή προβολή, γεγονός που, όπως υποστήριξε, οδήγησε σε χαμηλή επισκεψιμότητα.
Όταν μάλιστα δημοσιογράφος του μετάφερε την τοποθέτηση του δημάρχου Απόστολου Καλογιάννη, σε ραδιοφωνική εκπομπή, ότι στόχος της δημοτικής αρχής είναι το 42,5% να το κάνει 43% και να εκλεγεί από την πρώτη Κυριακή, εμφανίστηκε δηκτικός, έστω και αν κατέφυγε στο χιούμορ: «Αν ο κύριος δήμαρχος γνωρίζει από τώρα πόσα σχήματα θα κατέλθουν στις εκλογές και ποια θα είναι τα ποσοστά τους, ας μας πει και τα νούμερα του Τζόκερ …».
Κατά τα λοιπά, το γεύμα κύλησε, εν μέσω οίνου και μεζέδων, με εγκάρδιες ευχές εκατέρωθεν.
Κώστας Τόλης kosmoslarissa.gr

Ο Θανάσης Μαμάκος, με την σύζυγό του Αγάπη