Δουλειά, με σοβαρότητα, μετριοπάθεια και αποτελεσματικότητα, με σεβασμό στις διαφορετικές απόψεις, με ανοιχτά αυτιά στις φωνές του κάθε πολίτη, διαφάνεια παντού και λογοδοσία στους πολίτες, συνεργασία και ενιαία αντίληψη είναι το κεντρικό τρίπτυχο των αξόνων και στόχων που έθεσε ο εκλεγείς Δήμαρχος Λαρισαίων, Θανάσης Μαμάκος, στην πρώτη συνάντηση των εκλεγμένων δημοτικών συμβούλων της παράταξης «Η Λάρισα που μας αξίζει!», που πραγματοποιήθηκε αργά χθες το βράδυ.

«Πιστεύω σε εσάς, όπως και οι χιλιάδες συμπολίτες που μας τίμησαν με την ψήφο τους. Όλοι μαζί καταφέραμε αυτόν τον άθλο. Θα βγουν και θα πουν ότι έφταιγαν οι πλημμύρες, ότι ευνοηθήκαμε από το κεντρικό πολιτικό σκηνικό - αυτά, όμως, είναι δικαιολογίες και προφάσεις.

Ο κόσμος ήθελε μια αλλαγή, την οποία όλοι εμείς προσφέραμε. Μια ελκυστική, εναλλακτική λύση. Θα πρέπει να σταθούμε αντάξιοι των προσδοκιών των ανθρώπων που μας τίμησαν με την ψήφο τους.

Έχουμε ένα κοινό όραμα, έναν κοινό στόχο -και πριν τις εκλογές, αλλά και καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας μας:

∙Να εφαρμόσουμε ένα διαφορετικό μοντέλο διοίκησης, μια διαφορετική αντίληψη για το πώς βλέπουμε την πόλη, τα προβλήματά της, το μέλλον της.

∙Να χτίσουμε, όχι να γκρεμίσουμε. Να κρατήσουμε ό,τι θετικό έχει γίνει και να αλλάξουμε ό,τι σάπιο και κακό υπήρχε.

Είμαστε μια νέα Δημοτική Αρχή, θέλουμε να παρουσιάσουμε μια νέα προοπτική για την πόλη. Κι αυτό θα το πετύχουμε όλοι μαζί», σημείωσε, μεταξύ άλλων ο κ. Μαμάκος, στην τοποθέτησή του ενώπιον των δημοτικών συμβούλων.

«Δύναμη μας είναι η ενότητα και η συναντίληψη. Ένας Δήμος, μία Δημοτική Αρχή, ένα πρόγραμμα, μία προοπτική, είπε. «Κινούμαστε ενιαία, υλοποιούμε τους στόχους μας. Κερδίζουμε μαζί, αλλά και χάνουμε μαζί. Δημιουργούμε όλοι μαζί. Η πόλη και η παράταξη μας χρειάζεται όλους. Δεν περισσεύει κανείς, δεν μπαίνει κανείς και καμία στην άκρη. Όλοι αξιοποιούνται, όλοι κρίνονται.

Αλλά και όλοι αντικαθίστανται, δεν υπάρχουν μόνιμες θέσεις και αξιώματα. Ξεκινάμε δυνατά και αποφασισμένα. Πάμε να φτιάξουμε την πόλη των ονείρων μας, τη Λάρισα που μας αξίζει!», υπογράμμισε ο εκλεγείς Δήμαρχος Λαρισαίων.

Να σημειωθεί ότι το Σάββατο, 23 Δεκεμβρίου 2023, θα πραγματοποιηθεί η τελετή ορκωμοσίας του νέου Δημοτικού Συμβουλίου, στο ΔΩΛ, ενώ η νέα Δημοτική Αρχή αναλαμβάνει καθήκοντα από την 1η του καινούριου έτους.