Σε δήλωση του Θανάση Μαμάκου, επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Λαρισαίων, επισημαίνονται τα εξής:

"Στη μέχρι τώρα πορεία της ζωής μου έχω μάθει να έχω ως πυξίδα αξίες και ιδανικά. Όταν πήρα την απόφαση να διεκδικήσω την δημαρχία της Λάρισας υποσχέθηκα ότι θα κινηθώ στο πλαίσιο του πολιτικού πολιτισμού που αρμόζει στην πόλη μας. Δεν υπάρχει όμως περίπτωση να παραμείνω αδιάφορος σε όσα συμβαίνουν πίσω από τις πλάτες των δημοτών.

Κύριε Καλογιάννη, σας καλώ επιτέλους να σταματήσετε τις σκοτεινές διαδρομές. Σταματήστε να παρουσιάζετε ένα δήθεν ευγενικό πολυσυλλεκτικό πρόσωπο επικοινωνιακά και πίσω από τις κουρτίνες να χρησιμοποιείτε τις χείριστες παλαιοκομματικές μεθόδους.

Σταματήστε να προσπαθείτε τάζοντας θέσεις σε οργανισμούς και υπηρεσίες του δήμου να πάρετε ανθρώπους με το μέρος σας. Σταματήστε τις προσλήψεις συζύγων, παιδιών και λοιπών συγγενών για να δεσμεύετε ανθρώπους «κλειδιά» -όπως συνηθίζετε να τους αποκαλείτε. Σταματήστε να εμπλέκεστε παρασκηνιακά ακόμα και στη δημιουργία άλλων ψηφοδελτίων με μοναδικό σκοπό τον διεμβολισμό άλλων παρατάξεων.

Ξέρετε, εγώ δεν είμαι επαγγελματίας πολιτικός όπως εσείς. Ούτε κάνω μεταγραφή από το ένα κόμμα στο άλλο όπως εσείς. Δεν εξαρτώμαι από την πολιτική. Εξαρτώμαι μόνον από τη δέσμευσή μου απέναντι σε όλους τους Λαρισαίους να προσφέρω το καλύτερο για τον τόπο μας.

Η «ομερτά» που κάλυπτε όλα όσα συμβαίνουν στη Λάρισα θα σπάσει. Να είστε σίγουρος πως όλα θα βγουν στο φως. Και στο φως, δίνοντας όλοι μας έναν όμορφο και έντιμο αγώνα, βασισμένο στις προτάσεις, στο όραμά μας και στις πράξεις μας, η αλλαγή που τόσο έχει ανάγκη η πόλη μας θα έρθει σε λίγους μήνες."