O υποψήφιος δήμαρχος Λαρισαίων Αθανάσιος Μαμάκος σε ανακοίνωσή του για την στήριξη του Αλέξη Τσίπρα προς τον δήμαρχο Λαρισαίων Απόστολο Καλογιάννη, στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές, αναφέρει τα εξής: 

“Η χθεσινή ανακοίνωση υποστήριξης από τον ΣΥΡΙΖΑ του, εκ νέου, υποψηφίου Δημάρχου κ. Καλογιάννη, από τον ίδιο τον κ. Τσίπρα, διαλύει την οποιαδήποτε αμφιβολία θα μπορούσε να έχει κάποιος, για το πολιτικό «ποιόν» του απερχόμενου Δημάρχου.

Ο «σύντροφος» δήμαρχος, κατά τον κ. Τσίπρα, δεν είναι απλά μια πολιτική οντότητα που κινείται γενικώς και αορίστως σε κάποιους νεφελώδεις πολιτικούς ορίζοντες, αλλά η στενή κομματική επιλογή ενός προέδρου κόμματος, τα πεπραγμένα του οποίου γνώρισαν οι πολίτες αυτής της χώρας.

Ο πρώην αντιμνημονιακός κ. Καλογιάννης, ο μετέπειτα Κυβερνητικός (επί ΣΥΡΙΖΑ) κ. Καλογιάννης και ο πιο μετά «συναινετικός» κ. Καλογιάννης, είναι το ίδιο πρόσωπο, με τις ίδιες αναφορές και τα ίδια πιστεύω, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του να βρεθεί «υπεράνω» πολιτικών και ιδεολογικών (sic) διαφορών.

Πόσο πολύ απέχει η εικόνα ενός πραγματικά ανεξάρτητου πολιτικού, που έχει φυσικά τις πολιτικές του απόψεις, από την κατασκευασμένη και ψεύτικη εικόνα ενός δήθεν ανεξάρτητου πολιτικού που αναζητά εναγωνίως κομματική στήριξη, πριν τις βουλευτικές εκλογές, που εμφανίζεται ως εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ στην ΚΕΔΕ και που αυτοαναγορεύεται σαν ο δήθεν «εγγυητής της ενότητας των Λαρισαίων»!

Μα πόσες αλήθεια αμειβόμενες ή μη θέσεις, θα πρέπει να υποσχεθεί και να μοιράσει προκειμένου να διατηρήσει το ψεύτικο προσωπείο ενός δήθεν ανεξάρτητου Δημάρχου;

Υ.Γ.

Το «επιτυχημένος» του κ. Τσίπρα για τον κ. Καλογιάννη, ας επιτρέψει να το κρίνει ο λαός της πόλης μας, που με αίσθημα ευθύνης αλλά και με πλήρη ενημέρωση για τα έργα και τις ημέρες της απερχόμενης Δημοτικής Αρχής θα αποφασίσει στην ώρα του”.