Τις εντυπώσεις έκλεψε η Χορωδία Γυμνασίου Φαλάνης Λάρισας, η οποία συμμετείχε στη 15η Διεθνή Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών Καρδίτσας, το Σάββατο 8 Απριλίου 2023 στο Mouzaki Palace Hotel.

Μαθητές και μαθήτριες, τριάντα τεσσάρων (34) χορωδιακών συνόλων από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό συμμετείχαν σε ένα σπουδαίο εκπαιδευτικό και καλλιτεχνικό γεγονός, το οποίο αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους θεσμούς στην Ευρώπη και φέτος πραγματοποιήθηκε από τις 30 Μαρτίου έως τις 9 Απριλίου 2023, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Το φετινό Φεστιβάλ ήταν αφιερωμένο στους Μαρία Κάλλας, William Byrd και στον καταξιωμένο συνθέτη, καθηγητή και τέως πρόεδρο του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Α.Π.Θ., κ. Χρήστο Σαμαρά, ο οποίος ήταν και το τιμώμενο πρόσωπο κάθε βραδιάς. Την εκδήλωση συντόνιζε ο γνωστός παρουσιαστής κ. Αλέξης Κωστάλας.

Η Χορωδία Γυμνασίου Φαλάνης παρουσίασε ένα απαιτητικό πρόγραμμα Ελλήνων και ξένων συνθετών, το οποίο περιλάμβανε θρησκευτικού ύμνους (χριστιανικούς και εβραϊκούς) και σύγχρονα τραγούδια, αποσπώντας το παρατεταμένο χειροκρότημα του κοινού. Ιδιαίτερη αίσθηση και συγκίνηση προκάλεσε η ερμηνεία μιας πρωτότυπης σύνθεσης, αφιερωμένης στη μνήμη των θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών, σε στίχους της Ασημίνας Μπάφα και μουσική της Έφης Φαρμάκη.

Το αναμνηστικό δίπλωμα απένειμε ο συνθέτης Χρήστος Σαμαράς, ο οποίος συνεχάρη τα παιδιά για την προσπάθειά τους και τόνισε τα οφέλη της χορωδιακής μουσικής και της μουσικής παιδείας για την πολύπλευρη ανάπτυξή τους.

Στο πιάνο συνόδευσε ο Κωνσταντίνος Μάτης. Τη διεύθυνση και διδασκαλία της χορωδίας έχει η καθηγήτρια μουσικής του σχολείου κ. Έφη Φαρμάκη.

Την αποστολή συνόδευσαν ο διευθυντής του σχολείου κ. Αλέξης Καλέσης, η υποδιευθύντρια κα. Ευαγγελία Βουμβουράκη, ο καθηγητής κ. Βασίλης Λιάππης και πλήθος γονέων.