Την χειρουργό οδοντίατρο Ιωάννα Β. Τσακμακίδου, που κατέρχεται υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος στην Π.Ε. Λάρισας στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου, καλωσόρισε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός στον συνδυασμό «Συμμαχία υπέρ των πολιτών» που έχει σταθερά στο επίκεντρο τον άνθρωπο, αγωνίζεται με έργα, δράσεις, πρωτοβουλίες για μια Περιφέρεια χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς. Ένα με την υγεία.

Η Ιωάννα Τσακμακίδου γεννήθηκε στη Λάρισα. Είναι πτυχιούχος χειρουργός οδοντίατρος, μεταπτυχιακή φοιτήτρια του Τμήματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και διατηρεί ιατρείο στη Λάρισα.

Είναι αντιπρόεδρος τους Οδοντιατρικού Συλλόγου Λάρισας και πρόεδρος του νεοσύστατου Συλλόγου Ατόμων με Διαβήτη Τύπου 1 και Τύπου 2 και φίλων αυτού «ΣΥΛΑΔΙ». Έχει αναπτύξει μακροχρόνια εθελοντική δράση σε προγράμματα προληπτικής οδοντιατρικής του Οδοντιατρικού Συλλόγου Λάρισας σε συνεργασία με την εκπαιδευτική κοινότητα και φορείς που αναδεικνύουν την πρόληψη και προαγωγή της στοματικής υγείας. Υπήρξε αθλήτρια του στίβου. Είναι παντρεμένη με τον ιδιοκτήτη κατασκευαστικής εταιρίας Αθανάσιο Αποστόλου και έχουν ένα γιο και μια κόρη.