Την Τρίτη 29 Ιουνίου 2023 στις 8:00 το απόγευμα πραγματοποιήθηκε στο προαύλιο του 5ου Γυμνασίου Λάρισας η τελετή αποφοίτησης για τους μαθητές της Γ Γυμνασίου, που συνδιοργανώθηκε από τη Διεύθυνση του σχολείου, τους εκπαιδευτικούς, τις μαθητικές κοινότητες και το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων. Το σχολείο γέμισε από γονείς, μαθητές, εκπαιδευτικούς, χρώματα, μουσικές και γεύσεις.

Η Διευθύντρια του σχολείου κα Δεληζώνα Ζωή άνοιξε την εκδήλωση και με την ομιλία της έκανε μια αναδρομή στα τρία σχολικά χρόνια των παιδιών που σημαδεύτηκαν από  την πανδημία και επικεντρώθηκε στην φετινή σχολική χρονιά, δίνοντας έμφαση στις καινοτομίες που έγιναν στο σχολείο στο πλαίσιο της μαθησιακής διαδικασίας, τη συμμετοχή στους διαγωνισμούς (μαθηματικά, βιολογία, bravoschools), τη συμμετοχή στο 7ο μαθητικό ευρωπαϊκό συνέδριο στη Βερόνα της Ιταλίας, στα σχέδια δράσης, στην συμβολή των μαθητών/τριών στην καταγραφή 2500 τίτλων βιβλίων στο myschoolκαι στην ανάδειξη της βιβλιοθήκης ως χώρο δημιουργίας και πολιτισμού, στις ψηφιακές δημιουργίες των μαθητών και στις εκπαιδευτικές επισκέψεις και εκδρομές που έβγαλαν τα παιδιά από τα στενά όρια του σχολείου. Ευχαρίστησε τους γονείς χωριστά και τον Σύλλογο γονέων και Κηδεμόνων για την πολύτιμη βοήθειά τους.

Ακολούθησε ένας σύντομος χαιρετισμός από τις Υποδιευθύντριες του σχολείου κα Κανάκη Βικτωρία και κα Παρλάτζα Ροδάνθη, που με κατάθεση ψυχής αποχαιρέτισαν τα παιδιά και τα κατευόδωσαν στο νέο τους μαθητικό ταξίδι. Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων κος Γδούπας Χαράλαμπος. Στη συνέχεια το λόγο πήραν τα παιδιά. Μίλησε ο Πρόεδρος του 15/μελούς Τζοβάρας Αθανάσιος και οι μαθητές/τριες των τμημάτων: Μπατζιλιώτη Σταματία (Γ2), Σπάνιας Ορέστης (Γ3), Λιάπης Βάιος (Γ4) και Παπαϊωάννου Δημήτρης (Γ5) που στάθηκαν σε αναμνήσεις σταθμούς από τα μαθητικά τους χρόνια, τις φιλίες που ανέπτυξαν, τα συναισθήματά τους, τα μαθητικά τους ταξίδια και στους καθηγητές τους που τους στήριξαν όλα αυτά τα χρόνια και τους βοήθησαν να εξελιχθούν και να γίνουν καλύτεροι, καθώς και στους γονείς τους που ήταν πάντα δίπλα τους.

Ένας φάκελος γεμάτος αναμνήσεις επιμελημένος με πολύ αγάπη από τους καθηγητές του σχολείου  επιδόθηκε από τους υπεύθυνους καθηγητές των τμημάτων σε κάθε μαθητή/τρια, να  θυμίζει αυτό το μαθητικό ταξίδι των τριών χρόνων στο Γυμνάσιο, αλλά και να συνοδεύει το διάβα της ζωής τους με εφόδια που απέκτησαν σε αυτό το σχολείο.  Περιλαμβάνει ένα τρίπτυχο με τους συμμαθητές, τις κυριότερες δράσεις και τους καθηγητές των τριών χρόνων. Επίσης βεβαιώσεις συμμετοχής σε δράσεις, συνέδρια και προγράμματα, καθώς και ειδικούς επαίνους.

Στη συνέχεια προβλήθηκαν ενδεικτικά από το σύνολο των δράσεων τρία βίντεο – ψηφιακές δημιουργίες επιμελημένες από την καθηγήτρια της πληροφορικής κα Καραδημητρίου Ναταλία. Γονείς, εκπαιδευτικοί και μαθητές παρακολούθησαν με συγκίνηση:

  • Το ψηφιοποιημένο πρότζεκτ: «Από τη Λάρισα στη Βερόνα. Θεατές του ονείρου», που οι μαθητές παρουσίασαν στο 7ο Μαθητικό Ευρωπαϊκό Συνέδριο στη Βερόνα της Ιταλίας
  • Το Βίντεο: «Σμύρνη, Έφεσος, Αϊβαλί, Το ταξίδι των αρωμάτων», που δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του ομότιτλου σχεδίου δράσης
  • Βίντεο με στιγμιότυπα από τις δράσεις των παιδιών τη σχολική χρονιά 2022-2023.

Όλα αυτά θα μπορεί σύντομα κανείς να παρακολουθήσει στην ιστοσελίδα του σχολείου.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης κος Δημήτρης Δεληγιάννης και η Σύμβουλος Εκπαιδευτικών Γαλλικής Γλώσσας, κα Νάτση Χάιδω, που έχει στην παιδαγωγική της ευθύνη το σχολείο μας!

Ακολούθησε μπουφές που ετοίμασε το σχολείο και οι γονείς.