Η Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας συνεχίζει να διευρύνει την υφιστάμενη συνεργασία της με την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των καινοτόμων μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Συγκεκριμένα, συμμετέχει στο νέο Ταμείο Εγγυοδοσίας «DevelopmentLawFinancialInstrumentGuaranteeFund (DeLFIGF)», με σκοπό να διευκολύνει την πρόσβαση σε δανεισμό των επιλέξιμων μικρομεσαίων επιχειρήσεων που έχουν ενταχθεί σε καθεστώς ενίσχυσης του νέου Αναπτυξιακού Νόμου 4887/2022, παρέχοντας προστασία πιστωτικού κινδύνου με τη μορφή εγγυοδοσίας.

Ο διαθέσιμος προϋπολογισμός του Ταμείου Εγγυοδοσίας με την επωνυμία «DevelopmentLawFinancialInstrumentGuaranteeFund (DeLFIGF)» της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας ανέρχεται σε πόρους ύψους €100 εκατ. και χρηματοδοτείται από το Ελληνικό Δημόσιο.

Σκοπός χορήγησης των Δανείων είναι:

• Η χρηματοδότηση του μέρους της Ιδιωτικής Συμμετοχής του ενταγμένου επενδυτικού πλάνου του Αναπτυξιακού Νόμου 4887/2022, με τη χορήγηση μεσο-μακροπρόθεσμου δανείου, ή/και

• Η χρηματοδότηση του μέρους της Επιχορήγησης του ενταγμένου επενδυτικού πλάνου του Αναπτυξιακού Νόμου 4887/2022, με τη χορήγηση βραχυπρόθεσμου δανείου

Στο πλαίσιο της Εγγύησης μπορεί να ενταχθούν και οι δύο σκοποί χρηματοδότησης με διακριτές συμβάσεις δανείων.

Η διάρκεια δανείων είναι:

• Από τρία (3) έως δέκα (10) έτη συμπεριλαμβανομένης τυχόν περιόδου χάριτος έως 36 μήνες για τα δάνεια μεσο-μακροπρόθεσμου χαρακτήρα

• Από ένα (1) έως πέντε (5) έτη και ανάλογη της καταληκτικής ημερομηνίας ολοκλήρωσης της επένδυσης και απόδοσης της επιχορήγησης στον δικαιούχο, με δυνατότητα παράτασης (τηρουμένων των περιορισμών σώρευσης) σε περίπτωση καθυστέρησης πληρωμής του ποσού της επιχορήγησης (εφάπαξ ή υπολοίπου) από το Δημόσιο, για τα δάνεια βραχυπρόθεσμου χαρακτήρα και δυνατότητα περιόδου χάριτος έως 36 μήνες.

Ο Πρόεδρος και Εκτελεστικό Μέλος ΔΣ κ. Λάππας Αναστάσιος δήλωσε σχετικά:

«Συνεχίζουμε να παρέχουμε κάθε νέο ευέλικτο και καινοτόμο εργαλείο που δημιουργεί η Αναπτυξιακή Τράπεζα για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις της Θεσσαλίας. Συνεργαζόμαστε με την ΕΑΤ και στο νέο Ταμείο Εγγυοδοσίας «DevelopmentLawFinancialInstrumentGuaranteeFund (DeLFIGF)» για την ενίσχυση της τοπικής επιχειρηματικότητας».