Με συνδιοργάνωση του Επιμελητηρίου Λάρισας, του Εθνικού Επιμελιτηριακού Δικτύου Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών και της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και υπό τη αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας, πραγματοποιήθηκε επιτυχώς το 1ο Διεθνές Forum Γυναικείας Επιχειρηματικότητας, με σκοπό την ανάδειξη της δυναμικής του γυναικείου επιχειρείν.
Η διοργάνωση, που διήρκησε από τις 3 έως τις 5 Ιουνίου, έλαβε χώρα στην Κεντρική Πλατεία της Λάρισας, όπου υπήρχε έκθεση προϊόντων και πλήθος εκδηλώσεων.
Στο περίπτερο της Επιτροπής Ισότητας Δήμου Λαρισαίων συμμετείχαν, με δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού, ο Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών Θυμάτων Βίας ή/και πολλαπλών διακρίσεων και η διαπολιτισμική μεσολαβήτρια του Κέντρου Κοινότητας Λάρισας.

Ο Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών του Δήμου Λαρισαίων λειτουργεί από τον Οκτώβριο του 2013 και εντάσσεται στις 64 υποστηρικτικές δομές του Δικτύου για την πρόληψη και αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών της Γενικής Γραμματείας Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων (ΓΓΔΟΠΙΦ) και συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση στο πλαίσιο του ΠΕΠ Θεσσαλίας 2014-2020 με φορέα υλοποίησης το Δήμο Λαρισαίων.

Κέντρο Κοινότητας Δήμου Λαρισαίων (Οικονόμου Εξ Οικονόμων 8Α & Ρούσβελτ) – Τηλέφωνο: 2410626242