Σε μία ξεχωριστή τελετή αγιασμού, αυτή του 45ο Δημοτικού Σχολείου Λάρισας και σε ένα ιδιαίτερο περιβάλλον, όπως αυτό του Καταστήματος Κράτησης, παραβρέθηκε η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Δήμου Λαρισαίων και Γ.Γ. της ΠΕΔ Θεσσαλίας Ρένα Καραλαριώτου, χαιρετίζοντας έτσι την έναρξη λειτουργίας του νέου διθέσιου Δημοτικού Σχολείου.

Η κ. Καραλαριώτου, εξέφρασε την ικανοποίησή της για την ίδρυση δημοτικού σχολείου, στο δεύτερο μεγαλύτερο Κατάστημα Κράτησης της χώρας, το οποίο θα διευρύνει τον κατάλογο των μαθητών που ανήκουν σε ευάλωτες πληθυσμιακές ομάδες, όπως είναι οι κρατούμενοι, ανοίγοντας μία νέα ξεχωριστή σελίδα στη ζωή τους.

«Ένας μαραθώνιος αγώνας καρποφόρησε» δήλωσε η κ. Καραλαριώτου και πρόσθεσε: Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους όσοι συνέβαλαν στην αίσια αυτή έκβαση και στις αξιέπαινες προσπάθειες που κατέβαλαν και πιο συγκεκριμένα στην υφυπουργό Παιδείας, Ζέττα Μακρή, τη διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Καίτη Καραγιώργου, τον διευθυντή του σχολείου των φυλακών, Γιώργο Τράντα και τον διευθυντή των φυλακών, Δημήτρη Παπαδόπουλο.

Ως δημοτική παράταξη -συνέχισε η κ. Καραλαριώτου- με χαρά ψηφίσαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο Λαρισαίων τη σχετική πρόταση ίδρυσης Δημοτικού Σχολείου στις Φυλακές. Φυσικά θέτω τις υπηρεσίες μου στη διάθεση των αρμοδίων, ενόψει της νέας προσπάθειας που ξεκινά για τη δημιουργία ΕΠΑΛ στο Κατάστημα Κράτησης. Ευελπιστώ σε ανάλογη εξέλιξη»  κατέληξε η Λαρισαία πολιτικός.

Ευχήθηκε δε «καλή σχολική χρονιά, με προκοπή, ελπίδα και σύμπνοια σε όλους».