«Το πολιτιστικό αποτύπωμα του Λυκείου Ελληνίδων είναι πολύ σημαντικό. Παρακολουθώ με συνέπεια όλες τις σπουδαίες εκδηλώσεις που πραγματοποιεί στην περιοχή μας και στη χώρα. Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στην πρόεδρο κ.Βασιλική Παπαγιάννη, η οποία συνεχίζει επάξια το μεγάλο έργο της αείμνηστης Θέλμας Ζητωνούλη, αλλά και στον καλλιτεχνικό διευθυντή και χοροδιδάσκαλο κ.Δημήτρη Τσιπλακούλη για το μουσικοχορευτικό υλικό και την περηφάνια που έχει εμφυσήσει στα νέα παιδιά όταν χορεύουν με περηφάνια και καμάρι».

Αυτά αναφέρει σε μήνυμα της η Γενική Γραμματέας της ΠΕΔ Θεσσαλίας κ. Ρένα Καραλαριώτου, με αφορμή την παρουσία της στην όμορφη εκδήλωση που διοργάνωσε το Δ.Σ. του Λυκείου Ελληνίδων, παρουσία πλήθος κόσμου στη Λάρισα.

Η Λαρισαία πολιτικός χαρακτηρίζει το Λύκειο Ελληνίδων ως «τον καλύτερο πρέσβη της λαικής μας παράδοσης στο εξωτερικό, ως τον πιο δυνατό κρίκο με την παράδοση, με τους αυθεντικούς ελληνικούς χορούς και τις στολές». Δηλώνει «εντυπωσιασμένη από τη σπουδαία και αυθεντική φορεσιά και τον πλούτο της ιματιοθήκης του Λυκείου, η οποία περιλαμβάνει παλιές φορεσιές σε μεγάλη ποικιλία καθώς και εξαιρετικής ομορφιάς παραδοσιακά κοσμήματα, στοιχεία που την καθιστούν πολύ αξιόλογη. Το ενδυματολογικό και μουσικοχορευτικό υλικό που διαθέτει το Λύκειο Ελληνίδων δεν προσφέρεται μόνο για μουσειακούς σκοπούς, μελέτη και διδασκαλία, αλλά ζωντανεύει στις εμφανίσεις της Χορευτικής Ομάδας σε εκδηλώσεις κύρους στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Το Λύκειο των Ελληνίδων της Λάρισας έχει κατορθώσει με συνετές διοικήσεις που σέβονται τη συλλογικότητα και υπηρετούν με συνέπεια και ανιδιοτέλεια τους στόχους του, να διαγράψει μια αξιοζήλευτη και δύσκολη πορεία, με δράσεις προς τη μετάδοση της ελληνικής παράδοσης τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Πορεία που εύχομαι να συνεχίσει στα βάθη του χρόνου. Γιατί η πολιτιστική παρουσία και προσφορά στην πόλη και στη χώρα μας, είναι ανεκτίμητη. Συνεχίστε να καταγράφεται και να παρουσιάζεται σε όλα τα μήκη της γης, τους παραδοσιακούς χορούς, τα τραγούδια, τα ήθη και έθιμα από την πλούσια ελληνική παράδοση» καταλήγει στο μήνυμα της η κ. Καραλαριώτου.