Την κορυφή Mera Peak στα Ιμαλάια, στο Νεπάλ, σε υψόμετρο 6476 μέτρων, κατέκτησε πριν από λίγες ημέρες, η αθλήτρια του Συλλόγου Μαραθωνοδρόμων Νομού Λάρισας, Νατάσσα Πατιράκη, που έζησε ίσως την πιο δύσκολη εμπειρία της ζωής της, κατά την ανάβασή της.

Η ίδια περιέγραψε στην ΕΡΤ3 την συγκλονιστική της εμπειρία, καθώς και το δέος και τον θαυμασμό που ένιωσε όταν αντίκρισε αυτό το υπερκόσμιο, όπως το χαρακτήρισε θέαμα, με τα ρυάκια, τα ποταμιά, τις λίμνες, τις χιονοστιβάδες και τον μπλε πάγο.

Και πρόσθεσε: “Tο πιο φιλόξενο μέρος για την καρδιά το μυαλό και τα μάτια…αλλά όχι για τα πόδια. Μεγάλες κλίσεις, συνεχόμενα ανεβοκατεβασμάτα, πολύ ψηλά σκαλιά. 11 απ’ τους 19 κάναμε κορυφή, κάποιοι χτυπήθηκαν από την νόσο υψομέτρου και χρειάστηκε να περάσουν τη νύχτα με μπουκάλες οξυγόνου ώστε να κατέβουνε την άλλη μέρα με ασφάλεια χαμηλότερα.

Τα ελικόπτερα πετούσαν συνέχεια από πάνω μας, κυρίως διασωστικά. Οι φίλοι μας οι Ινδοί έφυγαν με ελικόπτερο υποβασταζόμενοι στα πρώτα στάδια του πνευμονικού οιδήματος. Αποστολές από Ινδία, Κίνα, Ιαπωνία ,Πολωνία, Αμερική. Γνωρίσαμε πολλούς ανθρώπους που έχουν πατήσει στην κορυφή του Εβερεστ από μία έως και 9 φορές! Όλα ήταν υπέροχα”, κατέληξε χαρακτηριστικά.

Όπως είπε η κα Πατιράκη, ο καθένας έχει το δικό του μονοπάτι στη ζωή, ωστόσο, για την ίδια το βουνό είναι η δική της ευκαιρία για αλλαγή. “Ο,τι θέλω να αλλάξω το αλλάζω εκεί πάνω”, είπε με νόημα, καθώς το βουνό γι’ αυτήν είναι ο μεγάλος δάσκαλος που της έμαθε τον σεβασμό για τον άνθρωπο, τη φύση, τα ζώα, τη ζωή, τη διαφορετικότητα, ενώ της δίδαξε και την υπομονή.

Πηγή: ΕΡΤ3