Την κινεζική ταινία επιστημονικής φαντασίας “2046” προβάλει τη Δευτέρα 6 και την Τρίτη 7 Νοεμβρίου στις 19:00 και στις 21:30, η Αντιδημαρχία Πολιτισμού σε συνεργασία με την Κινηματογραφική Λέσχη Λάρισας, στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο.

Ένας συγγραφέας γράφει ένα βιβλίο για το 2046, εκεί όπου ταξιδεύουν με ένα μυστηριώδες τρένο όσοι θέλουν να βρουν τις χαμένες τους αναμνήσεις. Κι όσο βυθίζεται στη συγγραφή του, τα όρια μεταξύ του παρελθόντος και του μέλλοντος, της δικής του ζωής και της μυθοπλασίας, των ονείρων και της μνήμης, γίνονται πιο θολά και δυσδιάκριτα.

Το «2046» παίρνει την σκυτάλη από την «Ερωτική Επιθυμία», καθώς περιγράφει την ιστορία του ίδιου πρωταγωνιστή, του Τσόου (τον υποδύεται και πάλι ο Τόνι Λιουνγκ), από τη στιγμή που επιστρέφει από την Σινγκαπούρη, όπου εργαζόταν ως συγγραφέας, στο Χονγκ Κονγκ και νοικιάζει ένα δωμάτιο στο ξενοδοχείο Oriental με τον αριθμό 2047, ακριβώς απέναντι δηλαδή από το δωμάτιο με τον αριθμό 2046.

Ο αριθμός 2046 έχει ιδιαίτερη σημασία για τον πρωταγωνιστή, καθώς συναντιόταν σε δωμάτιο ξενοδοχείου με τον αριθμό αυτό με τη Σου Λι Ζεν για να γράψουν ένα μυθιστόρημα πολεμικών τεχνών.

Η Σου Λι Ζεν (την οποία υποδυόταν η Μάγκι Τσενγκ (Maggie Cheung) στην ταινία Ερωτική Επιθυμία) ήταν ο μεγάλος έρωτας της ζωής του, που όμως δεν ευδοκίμησε ποτέ και στην οποία ο Τσόου είναι ακόμα προσκολλημένος.

Η ταινία «2046» του 2004 αποτελεί το τρίτο μέρος μιας ανεπίσημης τριλογίας, η οποία ξεκίνησε με τις «Ημέρες Αγριότητας» (Days of Being Wild) του 1991 και συνεχίστηκε το 2000, με την «Ερωτική Επιθυμία».

Και στις τρεις ταινίες ο κύριος άξονας είναι ο ερωτισμός και οι ανθρώπινες σχέσεις.

Συμμετοχή στο Επίσημο Διαγωνιστικό του Φεστιβάλ Καννών 2004, βραβείο Καλύτερης Μη-Ευρωπαϊκής Ταινίας στα Ευρωπαϊκά Βραβεία Κινηματογράφου 2004, Βραβείο Καλύτερου Ηθοποιού (Τόνι Λιουνγκ) στο Φεστιβάλ Χονγκ Κονγκ 2005 και Βραβείο Καλύτερης Ηθοποιού (Ζανγκ Ζιγί) στο Φεστιβάλ Χονγκ Κονγκ 2005.

Κίνα 2004/ Δραματική/ Διάρκεια 129΄/σε σκηνοθεσία Γουόνγκ Καρ Γουάι με τους Τόνι Λιουνγκ, Ζανγκ Ζιγί, Γκονγκ Λι, Φέι Γουόνγκ και Τακούγια Κιμούρα

Γενική είσοδος 4 ευρώ