Οι μικροί κατασκηνωτές του προγράμματος «Κατασκήνωση στην πόλη» του Δήμου Λαρισαίων συμμετείχαν σε εκπαιδευτικά προγράμματα της Διεύθυνσης Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του Δήμου που για μια ακόμη χρονιά στηρίζει το πρόγραμμα με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των παιδιών σε περιβαλλοντικά θέματα.

Κατά τη διάρκεια των εκπαιδευτικών δράσεων οι μικροί κατασκηνωτές είχαν την ευκαιρία να κατανοήσουν έννοιες όπως απορρίμματα, ανακυκλώσιμα υλικά, πρώτες ύλες και να αντιλαμβάνονται τις διαφορές μεταξύ των όρων συσκευασία-συσκευή, ανακύκλωση-επαναχρησιμοποίηση, χώρος υγειονομικής ταφής-χωματερή κ.ά.

Έμαθαν να αναγνωρίζουν τα διάφορα υλικά, το χαρτί, το πλαστικό, το γυαλί και το μέταλλο και τις ιδιότητές τους, καθώς και ποια αντικείμενα είναι φτιαγμένα από τα παραπάνω υλικά ανακυκλώνονται και ποια όχι.

Τα προγράμματα υλοποιήθηκαν από τις κυρίες Ελένη Χαυτίκη, αναπλ. προϊσταμένη Τμήματος Εναλλακτικής Διαχείρισης και Χρύσα Χατζηαβραάμ, στέλεχος Τμήματος Εναλλακτικής Διαχείρισης

Σε μια εποχή που η προστασία του περιβάλλοντος γίνεται ανάγκη επιτακτική, τα παιδιά αποκτούν εργαλεία για να υπερασπιστούν και να διασφαλίσουν το μέλλον τους.

Η «Κατασκήνωση στην Πόλη» προσπαθεί μέσα από μια πληθώρα δραστηριοτήτων να δώσει χαρά και γνώση στα παιδιά καθώς και πολύτιμες εμπειρίες που θα χρησιμοποιήσουν στην καθημερινότητά τους για να εξασφαλίσουν μια υγιή και ασφαλή διαβίωση.

Το πρόγραμμα εντάσσεται στο πλαίσιο της “Λάρισα – Πόλη που Μαθαίνει” αλλά και στο σχέδιο υποστήριξης της υποψηφιότητας της Λάρισας ως «Πόλη Φιλική στα παιδιά» της UNICEF.