Η πρώτη επίσημη παρουσία της Εθνικής Ανδρών στη Λάρισα πραγματοποιήθηκε σήμερα στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Εκεί ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός υποδέχτηκε τον πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, Βαγγέλη Λιόλιο, τον ομοσπονδιακό προπονητή Δημήτρη Ιτούδη, τον διεθνή παίκτη της Εθνικής Ανδρών, Παναγιώτη Καλαϊτζάκη, τον υπεύθυνο των Εθνικών ομάδων Δήμο Ντικούδη και τον general manager της Εθνικής Ανδρών, Νίκο Ζήση.

Σε δηλώσεις τους όλοι συμφώνησαν ότι στόχος της Εθνικής μας ομάδας είναι η νίκη απέναντι στην Μ. Βρετανία, σε ένα κατάμεστο γήπεδο καθώς όλα τα εισιτήρια έχουν εξαντληθεί από την ώρα που τέθηκαν σε κυκλοφορία.

Κώστας Αγοραστός (Περιφερειάρχης Θεσσαλίας): «Καλωσορίζουμε τη μεγάλη αγαπημένη, για πρώτη φορά για επίσημο αγώνα, εδώ στη Λάρισα, σε έναν σημαντικό αγώνα που θα κρίνει και την πορεία της ομάδας. Με νέα παιδιά, αλλά και με νέο προπονητή, τον κύριο Ιτούδη. Θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο της ΕΟΚ, Βαγγέλη Λιόλιο και όλη την ομοσπονδία που αποδέχτηκαν την πρόσκληση της Λάρισας, μιας πόλης που έχει βγάλει μεγάλους παίκτες.

Ευχαριστώ όλα τα παιδιά της ομάδας που φοράνε το εθνόσημο. Είναι μεγάλη τιμή. Δεν μπορείτε να φανταστείτε τη χαρά μας που είστε εδώ. Θέλουμε να κερδίσετε και θα κερδίσετε. Έχει γίνει sold out και καλούμε όλο τον κόσμο να δώσουμε δύναμη στα παιδιά, ούτε ένα λεπτό να μη σταματήσουμε να παροτρύνουμε την ομάδα. Στις 20:00 την Πέμπτη η καρδιά του ελληνικού μπάσκετ χτυπά στη Λάρισα. Είναι μια νέα ομάδα, με πολύ ταλέντο. Κόουτς (σ.σ. απευθυνόμενος στον Δημήτρη Ιτούδη), καλή αρχή. Θα είμαστε δίπλα σας».

Βαγγέλης Λιόλιος (Πρόεδρος Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης): «Ευχαριστούμε πάρα πολύ για την τιμή που μας κάνατε να έρθουμε στη Λάρισα για να δώσουμε αυτόν τον κρίσιμο αγώνα που με ένα επιτυχές αποτέλεσμα θα μας φέρει ένα βήμα πιο κοντά στην πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Η Εθνική ομάδα έχει ανάγκη την επαρχία και η επαρχία έχει ανάγκη την Εθνική ομάδα. Η Θεσσαλία έχει βγάλει μεγάλους παίκτες, προπονητές, διαιτητές και δημοσιογράφους.

Είναι μια περιοχή που θέλουμε να αναπτυχθεί σε ό,τι αφορά στο μπάσκετ και έχει κάνει ήδη άλματα. (…) Ο αγώνας της Πέμπτης είναι ο πρώτος για τον ομοσπονδιακό μας προπονητή, τον Δημήτρη Ιτούδη. Είναι ο άνθρωπος που μπορεί όλους να μας ενώσει και να πάμε στην επόμενη μέρα. Είναι ο προπονητής που ήθελαν όλοι οι Έλληνες. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που θα είναι οδηγός μας και τον καλωσορίζω.(…) ».

Δημήτρης Ιτούδης (Ομοσπονδιακός προπονητής Εθνικής Ανδρών): «Από την πρώτη στιγμή που μας αναφέρθηκε η πρόταση να έρθουμε στη Λάρισα, η χαρά μας ήταν μεγάλη. Θέλω να εκφράσω τον θαυμασμό μου για το έργο της Περιφέρειας, η προσφορά σας είναι σημαντική. Ευχαριστούμε που μας φιλοξενείτε εδώ και μας παρέχετε τα πάντα. Για μένα η θέση του ομοσπονδιακού προπονητή είναι χαρά και καθήκον. Θέλουμε να πετύχουμε πράγματα. Το μεγαλύτερο μπράβο ανήκει στους παίκτες, που θα μπορούσαν το καλοκαίρι να ξεκουράσουν το σώμα τους μετά από μια δύσκολη σεζόν, αλλά είναι εδώ, παρόντες με την Εθνική ομάδα.(…). Η Ελλάδα εκπροσωπείται αυτή τη στιγμή από την αφρόκρεμα, ό,τι καλύτερο μπορεί να έχει η Εθνική ομάδα δεδομένων των συνθηκών.»

Για το αν ο Γιάννης Αντετοκούνμπο θα είναι παρών στο γήπεδο, είπε: «Ο Γιάννης προφανώς δεν μπορεί να αγωνιστεί. Υπάρχει επιθυμία του ίδιου, του Θανάση, αλλά και του Κώστα Σλούκα να είναι παρόντες αύριο για να βοηθήσουν με την παρουσία τους συμπαίκτες τους».

Παναγιώτης Καλαϊτζάκης (Παίκτης Εθνικής Ανδρών): «Είναι τιμή για μας που ο αυριανός αγώνας θα είναι sold out. Θα προσπαθήσουμε να πάρουμε τη νίκη για να δώσουμε χαρά στον κόσμο της Λάρισας. (…)».

Δήμος Ντικούδης (Υπεύθυνος Εθνικών Ομάδων): «(…) Ο αγώνας με τη Μεγάλη Βρετανία έχει μεγάλη σημασία. Η προσπάθεια που κάνει ο πρόεδρος και όλη η ομοσπονδία να βρεθεί η Εθνική ομάδα σε όλη την Ελλάδα είναι μεγάλη. Το γήπεδο θα είναι γεμάτο, ελπίζουμε να γίνει ένας ωραίος αγώνας και να τον ευχαριστηθούμε όλοι».

Νίκος Ζήσης (general manager Εθνικής Ανδρών): «Θα ήθελα να ευχαριστήσω την Περιφέρεια, οι συνθήκες είναι άριστες. Είναι πολύ σημαντικό που ένας προπονητής με την προσωπικότητα και την πορεία του Δημήτρη Ιτούδη είναι σε αυτή τη θέση. Τον θεωρώ άξιο για να μας βοηθήσει στην επόμενη μέρα. Η Λάρισα έχει αναδείξει μεγάλους αθλητές και ανθρώπους του μπάσκετ.(…)».

ertnews.gr