Με τις ευρωεκλογές να έχουν μπει πλέον στην τελική ευθεία, το Μέγαρο Μαξίμου κάνει –όπως έκανε πάντα επί Κυριάκου Μητσοτάκη– τα «μαθηματικά» των εκλογών, επιχειρώντας το μικρό χρονικό διάστημα που απομένει έως τις κάλπες να επικεντρωθεί εκεί που κρύβονται οι μεγαλύτεροι κίνδυνοι.

Αυτές οι ευρωεκλογές άλλωστε μοιάζουν περισσότερο με εκλογές «διαχείρισης απωλειών», καθώς οι πληγές είναι δεδομένες, και το ερώτημα που μένει να απαντηθεί είναι πόσο βαθιές θα είναι.

Η Ελλάδα έχει 13 περιφέρειες. Από αυτές, οι τέσσερις (Αττική, Κεντρική Μακεδονία, Δυτική Μακεδονία και Θεσσαλία) κατατάσσονται από τη Ν.Δ. στην «κόκκινη» ζώνη, όπως χρωματίζονται το καλοκαίρι οι περιοχές με τον μεγαλύτερο κίνδυνο πυρκαγιάς.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Καθημερινής (Σταύρος Παπαντωνίου) στη Θεσσαλία μετά τις καταστροφικές πλημμύρες του περασμένου φθινοπώρου, ο κίνδυνος να αποδοκιμαστεί η κυβέρνηση είναι ορατός, κάτι που άλλωστε αποτυπώθηκε και στις πρόσφατες περιφερειακές εκλογές με την εκλογή του κεντροαριστερού Δημ. Κουρέτα.

Οι μετρήσεις μάλιστα δείχνουν αυτή τη στιγμή τη Ν.Δ. στη Θεσσαλία μεταξύ 26%-31%. Το θετικό για το κυβερνών κόμμα είναι πως το μέτωπο με τους αγρότες φαίνεται να έχει επουλωθεί, καθώς το Μαξίμου προχώρησε άμεσα σε υλοποίηση των δεσμεύσεων απέναντί τους, κάτι που αποτυπώνεται στις μετρήσεις οι οποίες δείχνουν πως οι αγρότες παραμένουν σε μεγάλο ποσοστό θετικά προσκείμενοι προς την κυβέρνηση.