Σε ανακοίνωσή του το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΘΣτΕ-Ε, αναφέρει τα εξής: 

"Για μια ακόμα φορά η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας εκφράζει τον έντονο προβληματισμό της και την ανησυχία της, για όλα όσα εξελίσσονται στον Δημοσιογραφικό Οργανισμό 21Admedia της Λάρισας με το νέο κύμα απολύσεων.

Δεν είναι η πρώτη φορά που βρισκόμαστε μπροστά σε τέτοιες πρακτικές. Αντικαταστάσεις συναδέλφων, απολύσεις και «οικειοθελείς» αποχωρήσεις μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα.

Πριν λίγο διάστημα η ΕΣΗΕΘΣτΕΕ είχε καλέσει τη διοίκηση του συγκεκριμένου Ομίλου να σεβαστεί το δικαίωμα των δημοσιογράφων να εργάζονται σε συνθήκες ασφάλειας, σεβασμού του έργου τους και αμοιβαίας εμπιστοσύνης. Οι συνάδελφοι από την πλευρά τους υπερασπίστηκαν τα επαγγελματικά τους δικαιώματα και την επαγγελματική τους αξιοπρέπεια αλλά φαίνεται ότι δεν απευθύνθηκαν σε «ευήκοα ώτα». Παρά τα όσα μεγαλεπήβολα σχέδια ακούστηκαν τα προηγούμενα χρόνια για επενδύσεις στο χώρο των ΜΜΕ της Θεσσαλίας, οι εργαζόμενοι γεύτηκαν το πικρό ποτήρι των απολύσεων.

Η Ένωση Συντακτών εκφράζει τη συμπαράστασή της στους συναδέλφους δημοσιογράφους και τεχνικούς που έμειναν χωρίς εργασία μέσα σ΄ αυτό το τόσο ρευστό περιβάλλον. Καταγγέλλει την πρακτική του συγκεκριμένου Ομίλου αποδυνάμωσης των Μέσων του από εργαζόμενους και ζητεί την επαναπρόσληψή τους και την κάλυψη όλων των προβλεπόμενων θέσεων επαγγελματιών δημοσιογράφων και τεχνικών.

Είναι ωστόσο επίκαιρο όσο ποτέ και αναγκαίο να επαναληφθεί το πάγιο αίτημα της ΕΣΗΕΘΣτΕΕ για άμεση υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας στον ιδιωτικό τομέα που θα βάλει ένα τέλος στις όποιες ελαστικές μορφές εργασίας και θα ενισχύσει τη θέση των εργαζομένων στα ΜΜΕ όλης της ελληνικής περιφέρειας".