Συνάντηση μεταξύ της Διοίκησης του ΣΘΕΒ και του Πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα κ. GeorgeJ. Tsunis πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 13 Μαρτίου στο πλαίσιο της Ετήσιας Συνέλευσης των μελών του Συνδέσμου. 

Ο Πρόεδρος του ΣΘΕΒ κ. Γιώργος Ρουπακιάς αφού καλωσόρισε και προσέφερε ένα συμβολικό δώρο στον κ. Πρέσβη έκανε αναφορά στην πλούσια εξαγωγική δραστηριότητα των θεσσαλικών επιχειρήσεων στις Ηνωμένες Πολιτείες και ανέφερε πως «…εκπροσωπείτε ένα έθνος που είναι πολύτιμος σύμμαχος της Ελλάδας από την εθνική άμυνα και την εξωτερική πολιτική μέχρι την επιχειρηματικότητα και την οικονομία…Σαν χώρα και σαν Περιφέρεια χρειαζόμαστε τις καλύτερες δυνατές συνεργασίες».

   

Από την πλευρά του ο Πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα κ. GeorgeTsunis, αφού ευχαρίστησε για την πρόσκληση και για τη φιλοξενία, εξέφρασε τη συμπαράστασή του για τις πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας, και τόνισε πως αυτή η δοκιμασία θα πρέπει να καταστήσει πιο ισχυρό το θεσσαλικό επιχειρείν.   Ανέφερε χαρακτηριστικά πως μόνο μέσω συνεργιών και ισχυρών εμπορικών συμφωνιών μεταξύ των επιχειρηματικών κοινοτήτων των δύο χωρών μπορεί να κατακτηθεί η καινοτομία, να ενισχυθεί η οικονομική ανάπτυξη και να δημιουργηθούν ευκαιρίες απασχόλησης, επωφελής και για τις δύο οικονομίες.