Η Δ/νση Καθαριότητας και Ανακύκλωσης συμμετέχει στο Φεστιβάλ Πηνειού 2023, που διοργανώνει η Αντιδημαρχία Πολιτισμού & Επιστημών Δ. Λαρισαίων, με θέμα “Επαναχρησιμοποιώ και  Ανακυκλώνω για το περιβάλλον” .

Σκοπός της αρμόδιας για την ορθή διαχείριση των αποβλήτων υπηρεσίας του Δήμου μας,  είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών, ιδιαιτέρως των μικρών παιδιών, σε θέματα εναλλακτικής διαχείρισης και κυρίως στην υιοθέτηση ορθής καθημερινής συμπεριφοράς, η οποία θα αφήνει θετικό αποτύπωμα στο περιβάλλον.

Κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ, κάθε δημότης θα έχει τη δυνατότητα να ενημερωθεί για τα προγράμματα ανακύκλωσης και πώς μπορεί να τα ακολουθεί όπου κι αν βρίσκεται στο σπίτι, στον χώρο εργασίας.

Ειδικότερα, τα μικρά παιδιά, θα παίξουν, θα ζωγραφίσουν και μέσα από ευχάριστες δραστηριότητες θα μάθουν να επαναχρησιμοποιούν και να ανακυκλώνουν.

Οι επιμέρους δράσεις ανά ημέρα θα είναι:

Τετάρτη 21/6:
“ΑΝΑΚΥΚΛΩΝΩ ΚΑΙ… ΤΟ ΥΠΟΓΡΑΦΩ!”

Τα παιδιά βάζουν την υπογραφή τους στην ανακύκλωση! Ελάτε να φτιάξουμε όλοι μαζί ένα μεγάλο πανό με τις υπογραφές μας για περισσότερη ανακύκλωση!

Πέμπτη 22/6: “ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΖΩΓΡΑΦΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ”

Ζωγραφική για παιδιά με θέματα σχετικά με την επαναχρησιμοποίηση και την ανακύκλωση.

Παρασκευή 23/6: “ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΕ ΣΤΟΥΣ ΜΠΛΕ ΚΑΔΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΟΥ”

Θα φιλοξενηθεί το “ΛΟΥΝΑ ΠΑΡΚ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ” της Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης, από 18.30 έως 22.00.
Παιδιά δημοτικού και γυμνασίου θα παίξουν στο Λούνα Παρκ μαθαίνοντας να ανακυκλώνουν πιο σωστά! Στο τέλος της βραδιάς, τα παιδιά που συμμετέχουν, θα κερδίσουν με κλήρωση ποδήλατα και τάμπλετ!

Σάββατο 24/6: Επαναχρησιμοποιούμε για λιγότερο πλαστικό στο περιβάλλον!

Ενημέρωση για θέματα επαναχρησιμοποίησης και ανακύκλωσης. Θα μοιραστούν επαναχρησιμοποιούμενες τσάντες για ψώνια με σκοπό τη μείωση της πλαστικής σακούλας.

Χορηγοί: Exalco, Leroy Merlin, Πλαίσιο, Las Ramblas, Εφημερίδα Ελευθερία, Ζυθοποιία Πηνειού – Lola Beer, Κορπή Φυσικό Μεταλλικό Νερό, Μεϊδάνης Ηλεκτρολογικός Εξοπλισμός, ΙΕΚ Δήμητρα, Ακαμάτρα, Hotel Dionisos, Παγοποιεία Μπασδέκη, MyThess.gr, Dr.Doctor, Musica Radio, XP Energy

Χορηγοί Επικοινωνίας: ΕΡΤ3, ΕΡΤ Λάρισα, Δημοτικό Ραδιόφωνο Λάρισας