Στην επιτροπή νομικών υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου μεταφέρεται το αίτημα των βελγικών αρχών για την άρση της ασυλίας του ευρωβουλευτή, Αλέξη Γεωργούλη, έπειτα από την καταγγελία σε βάρος του για βαριά αδικήματα σεξουαλικής φύσης.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, στέλεχος του ΠΑΣΟΚ κατηγορεί τον Αλέξη Γεωργούλη, ότι την παρενόχλησε σεξουαλικά και την κακοποίησε.

Όλα συνέβησαν στις Βρυξέλλες πριν από τρία χρόνια, οπότε η καταγγέλλουσα εργαζόταν στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Όταν έγινε η καταγγελία ήταν υπάλληλος της Ευρωβουλής, ενώ πλέον είναι υπάλληλος της νομικής υπηρεσίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Η διαδικασία για την άρση της ασυλίας του

«Έλαβα αίτημα από τις αρμόδιες αρχές του Βελγίου για άρση της κοινοβουλευτικής ασυλίας του Αλέξη Γεωργούλη. Το αίτημα παραπέμπεται την επιτροπή νομικών υποθέσεων» σημείωσε σχετικά η πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα.

Η Επιτροπή νομικών υποθέσεων θα ψηφίσει επί του αιτήματος των βελγικών αρχών σε μια ή δυο εβδομάδες προκειμένου το αίτημα να επιστρέψει στην Ολομέλεια και να ξεκινήσει η διαδικασία άρσης της ευρωβουλευτικής ασυλίας του.

Η διαδικασία μέχρι να ληφθεί απόφαση μπορεί να διαρκέσει από 2- 3 μήνες. Η Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων ενημερώνει την πρόεδρο, πηγαίνει στην Ολομέλεια και υπάρχει ανακοίνωση εάν υπάρχει απόφαση να αρθεί ή όχι ασυλία του συγκεκριμένου ευρωβουλευτή.

megatv.com