Τη δανέζικη ταινία “Η Βασίλισσα της καρδιάς” θα προβάλει η Αντιδημαρχία Πολιτισμού σε συνεργασία με την Κινηματογραφική Λέσχη Λάρισας, από τη Δευτέρα 8 έως το Σάββατο 13 Αυγούστου στις 22:00 στον θερινό κινηματογράφο Σινέ Μύλος “Μπαρμπής Βοζαλής” στον Μύλο του Παππά.

Η Αν, μια πετυχημένη και αφοσιωμένη δικηγόρος, που ειδικεύεται στις υποθέσεις νεαρών και ανηλίκων παραβατών, ζει μια τέλεια ζωή με τον γιατρό σύζυγό της Πίτερ και τις δίδυμες κόρες τους.

Όμως… κάτι λείπει. Όταν ο Γκουστάβ, ο παραστρατημένος γιος του άντρα της, μετακομίζει ξαφνικά μαζί τους, οι φευγαλέες ματιές που ανταλλάσσουν εξελίσσονται, μοιραία, σε ένα απαγορευμένο ειδύλλιο.

Θα αποπλανήσει τον έφηβο θετό της γιο της και θα αναγκαστεί να πάρει μια μη αναστρέψιμη απόφαση με σοβαρές συνέπειες.

H ταινία της Μέι ελ-Τούκι, είναι από εκείνες που θέλουν να προκαλέσουν συζητήσεις και το κατορθώνουν όχι τόσο μέσα από το «πιπεράτο» θέμα του, αλλά κυρίως μέσα από τον κεντρικό χαρακτήρα της ηρωίδα του και του τρόπου που την σκιαγραφεί σε μια κατηφορική διαδρομή προς ένα ηθικό ναρκοπέδιο.

 

Βραβείο Κοινού, Φεστιβάλ Sundance 2019, Καλύτερη Σκανδιναβική Ταινία, Φεστιβάλ του Γκέτεμποργκ 2019, Επίσημη πρόταση της Δανίας για Όσκαρ Διεθνούς Ταινίας 2020
Δραματική, Αισθηματική/ Δανία-Σουηδία 2019/ Εγχρ./Διάρκεια 127΄

Σκηνοθεσία Μέι ελ-Τούκι, με τους ηθοποιούς Τρίνε Ντίρχολμ, Γκούσταβ Λιντ, Μάγκνους Κρέπερ

Γενική είσοδος 4 ευρώ

Κατάλληλη από 12 ετών