Η Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε., ευθυγραμμιζόμενη με τους Στόχους Αειφόρου Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών μέσω της περιβαλλοντικής της στρατηγικής, αποδεικνύει έμπρακτα μέσω των δράσεών της την περιβαλλοντική της ευαισθησία, επεκτείνοντας τον κατάλογο των απορριπτόμενων υλικών που ανακυκλώνει με την διαχείριση των αποτσίγαρων, εντασσόμενη στο πρόγραμμα #gopafree.

Το μοναδικό και καινοτόμο πρόγραμμα συλλογής, διαχείρισης και ανακύκλωσης αποτσίγαρων έχει δημιουργηθεί από την ΑΜΚΕ Cigaret Cycle.

Οι ειδικοί κάδοι συλλογής των απορριμμάτων από τα τσιγάρα έχουν τοποθετηθεί στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στο Μοσχοχώρι Λάρισας και στην Λεπτοκαρυά Πιερίας.

Με αυτόν τρόπο, ως ένας ακόμη εταιρικός σύμμαχος του προγράμματος που υλοποιεί η Cigaret Cycle, η Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου επιλέγει να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει τους υπαλλήλους της για τους κινδύνους των αποτσίγαρων για το Περιβάλλον και τον Άνθρωπο, αφού τα απορρίμματα από τα τσιγάρα δεν μπορούν να βιοδιασπαστούν και παραμένουν για περισσότερα από 15 χρόνια στο περιβάλλον επιστρέφοντας στην τροφική αλυσίδα και επηρεάζοντας την βιοποικιλότητα.

Επιπλέον, χάρη στις μεθόδους ανακύκλωσης που εφαρμόζονται προκύπτουν νέα ωφέλιμα και φιλικά προς το περιβάλλον υλικά (όπως λίπασμα με χρήση στην ανθοκομία και μορφές βιομηχανικού πλαστικού με χρήση στις καθημερινές ανάγκες).

ypodomes.com