Ποινές φυλάκισης για εκβίαση από κοινού επέβαλε χθες το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Λάρισας σε ένα πρώην - όπως δηλώνουν σήμερα οι ίδιοι - ζευγάρι Τρικαλινών που απαίτησαν και έλαβαν χρήματα από 45χρονη στην Καρδίτσα, προκειμένου να μη δημοσιεύσουν προσωπικές της φωτογραφίες.

Το ζευγάρι γνωρίστηκε με την 45χρονη μέσω facebook. To αθώο αίτημα φιλίας προσέλαβε άλλες διαστάσεις, καθώς μετά την αποστολή φωτογραφιών σε προσωπικές στιγμές, ξεκίνησαν οι απειλές από την 45χρονη φίλη του 46χρονου.

Όπως τόνισε η παθούσα, η φίλη του 46χρονου ήταν αυτή που χειριζόταν τον λογαριασμό και άρχισε να στέλνει τα εκβιαστικά μηνύματα, απαιτώντας χρήματα προκειμένου να μην κοινοποιήσει τις προσωπικές της φωτογραφίες σε τρίτους. 

Αρχικά μάλιστα απαιτούσε 300 ευρώ και στη συνέχεια ανέβασε το ποσό στα 500 ευρώ.

Τελικά το ζευγάρι πήγε στο ραντεβού - παγίδα με τα προσημειωμένα χρήματα και αστυνομικούς της Ασφάλειας Καρδίτσας και του Τμήματος Μουζακίου να τους συλλαμβάνει επ' αυτοφόρω. 

Το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Λάρισας επέβαλε στην 45χρονη ποινή φυλάκισης 18 μηνών και στον 46χρονο 8 μηνών, ποινές που επιβλήθηκαν και στους δύο με τριετή αναστολή.

Λ.Ε. kosmoslarissa.gr (Mε πληροφορίες από Β. Κακάρα - Ελευθερία)