Από την Ανώτερη Σχολή Χορού Δήμου Λαρισαίων κοινοποιείται ότι σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, οι αιτήσεις συμμετοχής και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για τις εισαγωγικές εξετάσεις για τις Ανώτερες Σχολές Χορού, έτους 2022-2023, υποβάλλονται έως και τις 15 Ιουλίου.

Οι πληροφορίες για τις Εισαγωγικές Εξετάσεις Χορού αναρτώνται στην ιστοσελίδα του ΥΠΠΟΑ: https://culture.gov.gr/el/service/SitePages/view.aspx?iID=2700

Η Ανώτερη Σχολή Χορού Δήμου Λαρισαίων -εκπαιδευτικό ίδρυμα υπό την εποπτεία του Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού-, ιδρύθηκε το 1997, συμβάλλοντας στην αποκέντρωση της επαγγελματικής χορευτικής παιδείας και της καλλιτεχνικής δημιουργίας.

Στην πορεία της λειτουργίας της έχει καταφέρει να γίνει πόλος έλξης για σπουδαστές χορού από όλη την Ελλάδα και την Κύπρο.

Οι απόφοιτες και οι απόφοιτοί της λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα εφόδια ώστε να έχουν μια λαμπρή σταδιοδρομία, φορείς γνώσης και έμπνευσης, είτε ως Καθηγητές Χορού, είτε ως χορευτές και δημιουργοί σε σχήματα και σκηνές της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Η φοίτηση είναι τριετής και υποχρεωτική και οι απόφοιτοι, απόφοιτες, λαμβάνουν Δίπλωμα Καθηγητή/Καθηγήτριας Χορού ή Πτυχίο Χορευτή/Χορεύτριας.

Το πρόγραμμα σπουδών – Π.Δ.372/83- περιλαμβάνει:

∙ΚΥΡΙΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ

Κλασικός Χορός, Σύγχρονος Χορός, Ρυθμική, Θεωρία και ανάλυση τεχνικής Κλασικού και Σύγχρονου Χορού, Διδασκαλία.

∙ΔΕΥΤΕΡΕΥΟΝΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ

Μουσική, Εφαρμοσμένη Ανατομία και Μυολογία, Ιστορικοί και Θεατρικοί Χοροί, Ρεπερτόριο, Ελληνικοί Χοροί, Ιστορία Χορού, Αυτοσχεδιασμός και Στοιχεία Χορογραφίας, Παιδαγωγική Ψυχολογία.

Πληροφορίες στο τηλέφωνο 2410256464, e-mail: balletsc@otenet.gr